Klart for ski-yachting

Intet markerer overgangen fra vinter til sommer bedre enn den årlige Musto-Millet Ski-Yachting. I morgen samles flere av våre beste alpinister og seilere i Tryvannskleiva. Lørdag er det seiling.

Publisert

Som vanlig er det festene etterpå som trekker den største interessen. Aprez-ski på Odeon fredag og banketten  med premieutdeling på roklubben lørdag er blant seilerungdommens høydepunkter denne sesongen.

Blant årets deltakere er gullpokalvinner og verdensmester i 5.5 meter Kristian Nergaard som har med seg gullpokalmannskapet Petrus Eide samt Sigurd Hekk Paulsen, Harald Blom Bakke og skiesset Anniken Murstad.

– Først må alpinutøverne sørge for å legge grunnlaget i bakken, så er det seilerne som må trå til og redde seieren til slutt, forklarer Anniken til Seilas. På spørsmål om hun har trent noe til dette svarer hun at det holder med et par knebøy på ett ben kvelden før, men innrømmer at hun er litt nervøs i minuttene før starten går i Tryvann.

Medaljevinner fra årets NM i alpint, Lasse Kjus stiller selvsagt, det samme gjør Peder Nergaard, Terje Kjær, fjorsårsvinner Jørgen Heje og Arne David-Andersen med mannskaper. Dessuten deltar et rent fransk lag i årets Ski-YAchting. Finn Christian Jagge med snipeseileren Ulrik Sandvig skal heller ikke glemmes når sammenlagtlisten for slalom og seiling skal settes opp.

11 meterne blir også i år å finne på startlinjen. Seks båter deltar med Nina Braaten som den strørste favoritten, i hvert fall hva seilingen angår.

Fine sneforhold i Kleiva og god værmelding lover det beste for arrangementet.

Powered by Labrador CMS