DCF 1.0
DCF 1.0

Klart for vårens skiyachting

Musto Skiyachting markerer slutten på skisesongen og begynnelsen på seilsesongen. Moroa starter i Tryvannskleiva klokken 16.30 i dag.

Publisert

Over hundre deltakere stiller til start på de siste restene av snø i Tryvannskleiva i dag. I morgen fordeler de samme deltakerne seg på tilsammen 24 båter, syv 11-metere og 17 Melges. Resultatene fra skibakken og seilingen legges sammen for å kåre vinnerlaget  sammenlagt. Reglene sier at alle må ha en jente med på laget, og at dårligste mannlige resultat i bakken kan strykes.

På startlisten står både tidligere eliteutøvere og seilere/alpinister som fortsatt er aktive. Kjetil Andre Aamdot stiller i år med egen båt «Jack in the box»,- det samme gjelder  Lasse Kjuus med Melgesen «Team Marjalisa».

Tidligere landslagsalpinist Anniken Murstad seiler sammen med Kjetil Andre og co. Det har blitt mest ploging med datteren i vinter.

– Men det er vel som å sykle. Har man føst lært det så sitter det vel...Nei, jeg blir nervøs når jeg snakker om dette!, fastslår Anniken seks timer før starten går.

Haaken Mathisen i Musto forteller om fine forhold på Tryvann. – Det er nok snø i bakken og værmeldingen varsler  sol og pent vær, forteller han.

Seilingen foregår fra Dronningen i morgen formiddag.

Foto: «Bagdad» under fjorårest skiyachting.

Powered by Labrador CMS