Fremtidens seilere dyrker seilgleden

– Vi skaper fremtidens seilere, og prioritet nummer én er at de skal ha det gøy, sier Rune Jacobsen. Han prøver bokstavelig talt å gi seilsporten et løft.

Publisert Sist oppdatert

Høyt seiler de, fort seiler de også – og morsomt har de det; det var hva som fascinerte Rune Jacobsen da han så små Moth-joller svirre rundt på stivbente foiler for første gang. Og da australieren Andrew McDougall i 2016 folkeliggjorde den avanserte Moth-jollen i kraft av å skape den foilende entypejollen Waszp, så Rune sjansen til å introdusere denne formen for seiling i Norge.

– Jeg var og er overbevist om at vi i Norge trenger å fornye seilsporten for å trigge flere til å bli seilere. Dessuten registrerte jeg den gangen at norske seilere var fraværende innen denne delen av seilsporten, sier Rune Jacobsen, som seilte inn til en 10. plass i Soling under OL i 1992.

Med sin bakgrunn i Boston Consulting Group, der hans profesjon blant annet er å hjelpe kunder til å oppnå raske og synlige ytelsesforbedringer i et forbrukermarked, snudde han seg rundt og igangsatte et prosjekt der han fikk et større antall Waszp-joller finansiert ved hjelp av sponsorer. Seilernes egen inngangsbillett var at de betalte 10 000 kroner i året for å kunne få disponere en helt ny Waszp i tre år. I 2017 kom det nærmere 20 Waszper til Norge på denne måten. Nylig fikk ti nye norske seilere sine Waszper etter den samme modellen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS