Knallavslutning på DN Seilcup

Etter at nærmere 200 lag har seilt seg gjennom kvalifiseringseilaser i DN Seilcup siden tidlig i mai var det duket for de syv beste lagene i finale lørdag. Det ble er flott regatta med mye god seiling.

Publisert

Stort bilde: Friske forhold for finaledeltakerne.  Bilde t h: Pareto Forvaltning hadde mer kjøtt på ripa og dro fra Seilas laget i den friske vinden.Alle foto: Linn Krogh Hansen, Seilas

Etter at seminfinalene ble gjennomført med et nødskrik på grunn av manglende vind tidligere i uken, smalt det til lørdag med frisk sønnavind på Bundefjorden og liten kuling i kastene. Alle finaledeltakerne hadde toppet lagene med gode seilere til finalen og det ble derfor vist meget god seiling i alle de fire seilasene som ble gjennomført.

Med så mange gode seilere i nøkkelkroller på alle båtene var det det laget som greide å produsere den jevneste serien som vant.

Det ble til slutt Pareto Forvaltning, med kunde Eivind Astrup til rors som vant. Han fikk nå god betaling for sine år i Farr 40-klassen, der seilasene gjerne er enda tettere og tøffere enn i lørdagens finalefelt. Med plasseringene 2, 2, 3 og 4 og totalt 11 poeng vant laget knepent foran Dagens Næringsliv og Seilas med Terje Wang til rors, som begge hadde 13 poeng. DN gikk foran Seilas på en bedre topplassering.

Resultater:

1.       Parteo Forvaltning AS                  2-2-3-4 = 11

2.       Dagens Næringsliv                       5-1-5-2 = 13

3.       Seilas                                               3-5-2-3 = 13                                     

4.       Brilliant Aquaservice                     1-3-4-6 = 14

5.       Pricewaterhouse 2                        7-4-6-1 = 18

6.       Pareto Private Equity                    6-6-1-7 = 20

7.       PriceWaterhouse 1                        4-7-7-5 = 23

Også toppseilere som Kristoffer Spone , Stian Tuv, Peder Jahre og Terje Kjær var å se i forskjellige båter, noe som bidro til å gjøre regattaen til en av årets morsomste.

Vel blåst også av arrangørene i Xpo Group som allerede er igang med planleggingen av neste års Seilcup. Bedriftsseiling er åpenbart kommet for å bli.

Powered by Labrador CMS