Knallvær under Færder’n

Holder værmeldingen så ta med solkrem.

Publisert

Yr.nos prognose for Færderseilasen som starter om en uke er hyggelig lesning, i hverfall om du ikke liker å fryse. Fredag vil det mest sannsynlig bli 21 grader på ettermiddagen. I følge sannsynlighetsvarselet sier det at det er 50 prosent sjanse for at det blir mellom 19 til 23 grader. Lørdag blir det enda varmere med muligheter for temperaturer opp mot 26 grader. Mest sannsynlig vil den ligge på 23 grader på ettermiddagen inne i Oslofjorden. Ved Færder fyr vil temperaturen ligge noen grader under.

Lite vind

Erfaringsmessig er Yr.nos vindprognoser svakere enn hva som oppleves på sjøen. Ved start vil det være lett bris fra sør 3,5 m/s). Den vil gå på vest utover kvelden og minke til svak vind (2,8) i indere Oslofjord, men vil holde seg i retning og styrke i Drøbaksund.

På natten vil sønnavinden holde seg i Drøbaksund, mens det på Færder vil blåse fra nord-øst, lett bris.

Ingen nedbør

Det er ikke forventet nedbør, hveren i Indre Oslofjord, Drøbaksund eller ved Færder i løpet av den forventede seiltiden. Ved start vil det bli lettskyet, men knall sol på kvelden. Lengre ut i fjorden blir det en stjerneklar natt, men lete skyer og sol på morgenen.

Færder for Færder under Færderseilasen.