KNS tar International Knarr Championschip (IKC) 2011

Mesterskapet skal arrangeres i Oslo fra 6. til 13. august og nå leter Knarrklubben etter vertsfamilier for de utenlandske deltakerne.

Publisert

IKC har vert holdt hvert år siden 1968. Det går på rundgang mellom Danmark, USA (San Francisco), Bergen og Oslo. Mesterskapet arrangeres i samarbeide med Norsk Knarrklubb Østlandet.

Det nye og gledelige i året er at Tyskland også blir invitert til å delta med en båt i år. Dette er spesielt morsomt for klassen, da Knarr nå bygges i Tysklang, nærmere bestemt i Stade utenfor Hamburg.

Det seiles i lånte båter, der den lokale Knarr klubben hver gang stiller båter til utlån. I år blir det 22 lag. Før prøveseilasen første dag trekkes en serie båter for hvert lag. Lagene bytter båt til hver dags seilaser. Ingen får seile sin egen båt. Dette er ment for ikke å gi noen fordeler for hjemmelagene, med unntak av lokalkjennskap til farvannet.

De tilreisende seilere blir vanligvis innkvartert privat hos medlemmer og venner av de lokale seilerne. Dette bidratt til at det knyttes gode og sterke bånd mellom seilere og seilinteresserte på tvers av landegrenser og kulturer. Under mesterskapet legges det derfor også stor vekt på sosiale arrangementer også.

Norsk Knarrklubb trenger flere vertsfamilier for tilreisende seilere og ledsagere fra San Francisco, Danmark, Bergen og Tyskland under mesterskapet. Hvis du er interessert i å innkvartere en eller flere av disse kan du kontakte: Thor Petter Christoffersen, tlf. 22 52 33 52 eller 932 18 435 e-post: ”[email protected]”.

Årets IKC blir ekstra krevende for KNS, da det går samtidig med Europamesterskapet i ORC på Hankø. Regattasjef for KNS er den erfarne arrangøren Erik Ask.

Powered by Labrador CMS