Kom til Hankø!

Farr 40 klassen byr på førsteklasses underholdning i det åpne Nordiske mesterskapet på Hankø.Praktfulle forhold ga fantastisk seiling av topp kvalitet med italiensk ledelse etter dagens seilaser, men norske seilere er også med å sette sitt stempel på regattaen

Publisert

KNS la en perfekt bane i østavinden utenfor Hankø idag og klarte å gjennomføre tre vellykte seilaser.

Italienske «Mascalzone Latino» med America´s Cup seieren Vencenzo Onorato og taktikeren Adrian Stead fulgte opp gårsdagens fine seiling med 4. 3. og 1. plass i dagens seilaser og leder regattaen klart med 13 p, men også Wolfgang Schaefer, taktiker Jesper Bank og de tre norske seilerne Thomas Nilsson, Knut Sollid og Pål Tønnesson på «Struntje Light» gjorde sine saker bra med 4, 3 og 7. plass. De ligger på 2. plass med 22 poeng i dette jevne og sterke feltet. På 3. plass etter fem seilaser ligger Helmut Jahn med 32 poeng foran Australske «Kokomo» med Walker Lang og taktiker Colin Beashel. Lang har sin 180 fots seilbåt med som moderskip her nede. Båten ligger ved plassen der Kongeskipet «Norge» pleide å ligge i Kong Olavs tid, og er nesten like imponerende. Familien Lang skal nedover Sørlandskysten på vei til Skagen før de begir seg på en tur langs norskekysten helt til Tromsø etter regattaen i Skagen.

Eivind Astrup i «Norwegian Steam» hadde en bedre dag idag og ledet lenge i den siste seilasen. På slutten buttet det litt imot, men med 7. plass klatret Astrup & Co adskillige plasser, til 16 plass sammelagt.

Regattaen fortsetter til og med søndag da det etter planen skal arrangeres to seilaser, og som sagt; kom til Hankø og se. Bedre og mer spennende seiling skal en lete lenge etter.

Powered by Labrador CMS