Kongen opp - men ikke lenge
Kongen opp - men ikke lenge

Kongen opp - men ikke lenge

Torsdag ble en opptur for Kong Harald og hans Fram. De tok en seier, en andreplass og ligger nå på en sammenlagt tredjeplass. Men der vil de ikke være lenge.

Publisert Sist oppdatert

Onsdagens juryavgjørelse om å gi de tre båtene som ikke seilte løpet i offshore racet har vært mye omdiskutert på brygga på Hankø i dag. Flere har uttrykt en viss forundring over at båter som ikke har "seilt hele regattaen bare ender opp med et tillegg i poeng, og ikke blir diskvalifisert".

FLERE PROTESTER. Torsdag kveld vurderer juryen offshore racet på nytt. SEILmagasinet kommer tilbake med mer så snart en avgjørelse foreligger.

Det forhindrer imidlertid ikke Fram for å ha levert et strålende resultat på banen i dag. Det startet med en 5. plass, og deretter ble det 2. og 1. plass i det siste.

Dermed ligger de på en tredjeplass sammenlagt, men hvis det blir gjennomført syv baneseilaser så skal en strykes. Da kommer de båtene som nå ligger bak Kong Harald sannsynligvis til å gå forbi. En pallplassering er dermed lite sannsynlig for Fram XV akkurat nå.

XTREMT BRA. En annen båt som har gjort det bra i dag er Xtreme med Erik Kristiansen ved roret. Etter en spiker, en 7. plass og en 3. plass har de rykket forbi Trond Kristiensen på Aiming First og ligger nå på en 3. plass sammenlagt.

Men dette er bare foreløpige resultater. Juryen behandler nå en rekke protester etter harde forhold på regatta banen. På det meste blåste det 33 knop - og det ble mye seilmakermat ut av slike forhold.

Foreløpige resultater finner du her.