Kongen selger Fram XVI

Etter sin beste sesong resultatmessig med TP52 båten fra 2006 har Kong Harald besluttet å selge «Fram XVI»

Publisert

Det er Kongens båtmann Kjell Arne Myrann som har fått oppdraget med å selge båten som etter ombygning tidigere i år er i topp stand og meget konkurransedyktig innenfor IRC regelen. Som TP52 har båten imidlertid sett sin beste dager, men det ha vist seg at båter i denne klassen kommer svært gunstig ut under IRC. 

«Fram XVI» som er bygget i 2006 ved Cookson Boats i New Zealand til tegninger fra Bruce Farr, ble tidligere i år konvertert og optimalisert etter IRC regelen. Det medførte blant annet ny kjøl, baugspryd med asymmetrisk spinnaker og fathead storseil og ga båten umiddelbart forbedrede seilegenskaper.

Resultatene lot heller ikke vente på seg. Seire i Kerteminde Big Boat Challenge, Gotland rundt og Færderseilasen gjorde at «Fram XVI» ble en klar vinner  av Hansboot Big Boat Challenge. Også under  Copa del Rey seilasene ved Mallora i sommer gikk det bra for Kongen. 

«Fram XVI» har topp seilgarderobe fra North Sails med mange seil fra 2010 og er ellers i topp regattastand. 

Hva Kongens videre seilerplaner går ut på er foreløpig ikke kjent, men med årets gode resultater og fin seiling i Mesternes Mesterskap er det lite trolig at monarken legger inn årene. Han har tidligere vist større interesse for regel- enn for etypebåter, så kanhende er en ny TP52 på gang.

Prisforlangende for «Fram XVI» er en halv million euro, eller litt i overkant av NOK fire mill. Om båten har et marked i Norge gjenstår å se.