Kongens båt vant

5,5-meteren "Bingo 2" vant  Convoy cup-seilasen for meterbåter.

Publisert

Foto: Ørjan Krogh Hansen

Vignette: "Bingo 2" med eier og skipper Tom Nysted.

Convoy Cup er en del av underholdningen og ikke minst den sportslige delen av festivalen  i Risør, en regatta som seiles til ære for  krigsseilerne. Det seiles i følgende klasser: meterbåter, skøyter, klassiske entypebåter som 12,5 m2 krysser, BB 11, 5,5 mR, X-kogg, Kragerøterne, samt andre båter.

Kong Olavs VM-båt

Fredagens meterbåt-seilas ble vunnet Tom Nysted med 5,5 –meteren  ”Bingo 2”.

 

Dette er den samme båten som Hans Majestet Kong Olav seilte inn til bronse med i VM i 1971 i Long Island. Kongen seilte denne båten helt til 1979.Båten ble bygget i 1966 ved Ontario Yachts i Canada.

Vakkert skue

Det var et flott syn som møtte tilskuerne som hadde turen ut til Kastellet og hotellet i Risør for å følge regattaen herfra. Den etterlengtete sommerdagen og fjorden full av hvite seil og klassiske meterbåter høstet superlativer fra både lokale båtfolk og internajonale TV-team og fotografer fra Italia, Frankrike, Sverige og Tyskland.

Begeistret 12-åring

Fra 15-meteren "Diana" hopper 12-årige Filipa i land og fortøyer den stroe båten perfekt mens foreldre og mannskap ombord. På spørsmål om hva hun synes omTrebåtfestivalen svarer hun kontant: - Regattaen vi akuratt seilte er det desidert kuleste hittil! Jeg har aldri opplevd liknende hjemme i Hamburg, forteller hun . Viel spass!.

Ved å følge linken under kan du se vår bildesamling fra fredagenes solskinnseilas i frisk sørlandsbris  havgapet utenfor Risør.

 

I skrivende stund er vår fotograf ute på fjorden for å ta bilder fra dagens skøyte-regatta, som vi kommer tilbake til med bilder og resultater.

Powered by Labrador CMS