Konkurrerer ikke med America´s Cup

Det sier Bruno Troublé til Seilas før Louis Vuitton og det nystartede World Sailing Team Association (WSTA) om to uker starter sin regatta med America´s Cup båter og mange av lagenebr />

Publisert

World Sailing Team Association (WSTA) har eierskap til de nyetablerte Louis Vuitton Trophy regattas som starter med den første av i alt fire eller fem regattaer i parvis like America´s Cup Versjon V båter i Nice fra 7. til 22. november. Deretter skal det arrangeres tilsvarende regattaer i Auckland, Maddalenaøyene mellom Korsika og Sardinia, Newport RI og Hong Kong. Mange tror at disse er ment for å tilrive seg den posisjonen som America´s Cup nå er i ferd med å miste takket være de juridiske krumspring mellom Larry Ellisons BMW Oracle Team og Ernesto Bertarellis Alinghi Team .

Tirsdag ettermiddag ankom GBR 75 tilhørende TeamOrigin and FRA 93 som tilhører ALL4ONE - tidligere kjent som K-Challenge) Nice under slep etter en 400 nm overfart fra -Valencia.

- Det er herlig å se båtene på plass, sa Laurent Esquier, lederen for World Sailing Teams Association (WSTA), som sammen med Louis Vuitton, og Club Nautique de Nice, har ansvaret for regattaen.

De to andre båtene  ITA 90 og ITA 99, eid av Mascalzone Latino team som ikke deltar i Nice ankommer Nice mot slutten av måneden.

- Vi har et hardt arbeidende team her i Nice for forbereder regattaen, og alt går etter plan, bekrefter Esquier som ser frem til å ønske de åtte lagene som skal delta i regattaen velkommen.  Disse betaler ikke for bruk av båtene som er sponset av Louis Vuitton. Også oppholdet skal i prinsippet være finansiert av vertsbyen, selv om det akkurat i Nice er lagene som selv må dekke sine hotellkostander i tillegg til lønnen for seilerne.

Disse lagene er klare for Louis Vuitton Trophy - Nice, som går i tidsrommet 7. til 22.  november:

ALL4ONE (FRA/GER)

Azzurra (ITA)

BMW ORACLE Racing (USA)

Emirates Team New Zealand (NZL)

Swedish Challenge Artemis (SWE)

Synergy Russian Sailing Team (RUS)

TeamOrigin (GBR)

Team French Spirit (FRA)

BMW ORACLE Racing, Emirates Team New Zealand og ALL4ONE (som K-Challenge) deltok alle i den siste America’s Cup regattaen og TeamOrigin cvar med i Louis Vuitton Pacific Series tidligere i år. De andre lagene lagene har, selv om de er nye i America´s Cup sammenheng, mange av de beste og mest erfarne Cup seilerne ombord.  Den siste uken har Synergy Russian Sailing Team og Azzurra ligger i Valencia og trent med båtene som tilhører Victory Challenge, mens ALL4ONE var utpå med FRA 93.

The Louis Vuitton Trophy - Nice er den første regatten i kjølvannet av den vellykte Louis Vuitton Pacific Series i Auckland tidligere i år. Vertslaget i Nice er ALL4ONE.

Datoer og steder for 2010 blir annonsert med et første.

World Sailing Teams Association (WSTA) ble etablert i 2009 og eies av en gruppe profesjonelle lag for å utvikle en serie regattaer på høyt nivå.  WSTA skal sammen med  tittelsponsoren  Louis Vuitton, organisere the Louis Vuitton Trophy.

 

 

Powered by Labrador CMS