Konservativ seiling til toppen

Jan Henrik Bryde og mannskapet på IMX-40en Xanthippe tok en suveren seier i den store klassen under Hankø Race Week Big Boat Serie.

Publisert

Pressemelding fra NORC

 

Jan Henrik Bryde har holdt på sitt mannskap i år etter år, og bare hatt noen få utskiftninger. John Hatch er på roret og Hankø er hjemmebanen hans. Men utgangspunktet for Xanthippe-mannskapet var ikke høyere enn at de bare skulle seile  Hankø Race Week.De åpnet med en 3. plass på lørdag. Deretter gikk det stort sett bare oppover. Det eneste feilskjæret de hadde var en 7. plass. I alle andre race seilte de inn blant de tre første. Konservativ seiling og kontroll på feltet var fasiten.

 

- Vi har seilt mye sammen og vet hvordan båten skal settes opp og trimmes. Dessuten hjelper det selvfølgelig å være blant de minste slik at vi kan  følge med på feltet foran oss og kontrollere det bakfra, sier Bryde.

 

De passet hele tiden på Thomas Føyens Lexington og holdt seg i sporet hans. Lexington endte til slutt på plassen bak Xanthippe med dobbelt så mange poeng som vinneren.

 

Bryde & Co har justert opp ambisjonene før Pantaenius NORC Ranking seilasene i Moss i august og NM i Tønsberg i september.

 

- Når vi nå ser at vi som regel seiler inn til en av de tre første plassene, så vil vi jo fortsette med det også i de to neste regattaene. Vi holder oss til det kjente og seiler konservativt, sier Bryde.

 

Ludvig Daae i Ille Moro tok 3. plass i den store klassen.

 

Lexington vant den ni båt store X-41 klassen foran Terje Wang i Team Granseil og Dag Usterud i Team Doyle.

 

I den lille klassen var kampen om teten knallhard, men Eirik Brekke i Felixia IV foran Knut G. Heje i Bonita. Jan Martin Brodin kom på 3. plass med Team Brodinas.

 

KNS, Fredrikstad Seilforening og Hankø Yacht Club fikk mye skryt for gjennomføringen av arrangementet på vannet og på land av seilerne.

 

-    Hele arrangementet bar preg at profesjonalitet fra første til siste dag. KNS og Fredrikstad Seilforening er fantastisk gode til å sørge for at alt går på skinner, og med Hankø Yacht Club som samlingspunkt før og etter racene ble det hele helt perfekt, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

Powered by Labrador CMS