Kretsmesterskap med innlagt fotokonkurranse

Kretsmesterskapet for kjølbåter i Troms ble arrangert ved idylliske Sommarøy sist helg. I tillegg til å kåre kretsmester ble det også kåret en fotomester.

Publisert

Foto: Tommy Hågensen og Linn Krogh Hansen

Tommy Hågensen har sendt oss en rappoirt fra KM, med oppdatert info etter at dte var klart at den første utregningen desverre var feil.

OPPDATERT: Det var under utleggelse av resultatlistene at det ble oppdaget at en båt var gitt feil LYS tall i utregningsskjemaet. Båten var meldt på og bekreftet med riktig LYS, så dette var kun funksjonærfeil. Videre undersøkelser i listen viste at rangeringen overall var basert på korrigert tid sammenlagt og ikke Lav Poeng Systemet som seilasene fikk poeng etter. Som en direkte følge av ovennevnte, blir det rokkeringer på listene og ny kretsmester.

Hva skjedde - hvilken følge fikk/får det?

1. Elina fikk sin utregning basert på 1,29 selv om hun var påmeldt med 1,31 - Arrangøren beklager at det ble tastet feil LYS tall på Elina i utregningsarket. Tiden ble regnet på nytt.

2. Under middagen på lørdag ble plasseringene i seilas 1 og 2 lest opp med feil i utregningen og rangeringen for klasse 2 - Elina mister 1. plass i seilas 1 men beholdt den i seilas 2.

3. I tredje seilas fikk Elina registrert 2. plass, Quinaya 3. plass - Uvisst hvordan dette skjedde, men det riktig er at Quinaya fikk 2. og Elina 3. plass i seilas 3.

4. Under premieutdelingen blir det, p.g.a. følgefeil i LYS oppropt feil vinner totalt i klasse 2 - 2nd Timeout blir vinner klasse 2 og Elina får andre plass.

5. Under premieutdelingen opplyste arrangørene muntlig at Kretsmester overall var basert på korrigert tid sammenlagt av alle seilasene - Dette var feil opplysning fra arrangørens side. Rangeringen overall blir dermed feil.

6. Elina blir utropt til Kretsmester - Elina mister tittelen Kretsmester 2007. «2nd Timeout blir Kretsmester.»

– Lørdagen startet med et raskt skippermøte og samlet 14 båter for baneseilaser mellom Tussøya og Sommerøya. Foruten syv båter fra Tromsø SF, var det to båter som kom den lange veien fra Harstad SF og fem båter stilte fra Senja SF. Svein Sande stilte velvillig med sin Kulla 780 som startbåt sammen med Hugo Svendsen, som hadde tatt turen fra Bodø Seilforening. Første dagen ble det gjennomført to prikkfrie seilaser hvor den første ble forkortet ned til én runde på grunn av lite vind. I den andre seilasen passerte en byge gjennom feltet og alle fikk oppleve noen skikkelige vindrosser før vinden igjen døde ut mot slutten av seilasen. Alle båtene fikk derimot fullført og satte kursen inn til land og festmiddag på hotellet.

Fotokonkurranse

I tillegg ble det kåret beste foto fra lørdagens seilaser. Her vant Kjetil Robertsen og han fikk trykket opp vinnerbildet på silketrykk med på sydd ramme.

Vi som arrangerte KM sitter igjen med en følelse at seilerne trivdes her på Sommarøy, og at alle var godt fornøyd med at det faktisk ble gjennomført tre seilaser til tross for at det til tider var tilnærmet vindstille. Det var over 60 seilere samlet til bords på lørdag, med en aldersspredning fra noen uker og opp til de som befant seg i andre enden av aldersskalaen.

Det var fra våres side selvsagt ønskelig at flere båter hadde stilt, spesielt fra TSF hvor kun 1 båt med LYS under 1,22 stilte. Takk til mannskap på «Ada» og «2nd Timeout» som trådde hjelpende til. Takk også til seilerne som deltok og en spesiell takk til de to på startbåten som virkelig var grunnsteinene i arrangementet.

For å se resultater og bilder i fotokonkurransen, se hjemmesiden til Tromsø SF. http://www.tromsoseil.no/

hvor dette etterhvert vil legges ut!

Seilerhilsen fra Trond og Tommy, Tromsø SF

Powered by Labrador CMS