Krevende forhold ga varierende resultater
Krevende forhold ga varierende resultater

Krevende forhold ga varierende resultater

Varierende norske resultater på første dag i Open Week.

Publisert Sist oppdatert

Arendals Seilforening viste seg fra sin beste side med strålende vær og 4-5 sekundemeter vind under Open Week, forløperen til Europajolle-VM samme sted. Etter planen ble det gjennomført to seilaser.Best plassert blant de norske var Nora Johanne Brodtkorb på 11. plass, med broren Lars Johan like bak.

Nora Johanne, forteller om krevende seilforhold:

– Det var veldig tett med båter og ganske lite vind. Dette gjorde at det ble veldig viktig å skaffe seg fri vind, og man måtte også tenke på strømmen. I første seilas lønte det seg å komme seg ut på venstre side for å bli trykket opp med strømmen.

Den erfarne Europajolle-seileren forteller at hun er godt fornøyd med egne prestasjoner.

– Ting fungerte bra for meg i dag. Det er fint å kunne bruke Open Week til å komme seg litt inn i båten og kjenne på forholdene

VARIERENDE PRESTASJONER. Jon Aksel Mortensen er trener for Norge under Open Week, og han forteller at flere av de norske seilerne har brukt litt tid med å komme i gang.

– Nora og Lars Johan var bra oppe i det første racet og Jacob Jacobsen Lepperød, hadde en god fjerde plass i race to. Resten skulle vi gjerne hatt litt høyere opp. De som allerede har kvalifisert seg til VM gjennom ranking, tar dette som en god oppkjøring, men det er viktig at resten presterer fra dag én, sier Mortensen.

Resultater Open Week.