Kristoffer Spone i Express-tet
Kristoffer Spone i Express-tet

Kristoffer Spone i Express-tet

Av 45 Expresser leder BAGHDAD EXPRESSEN på Hankø.

Publisert Sist oppdatert

De første tre seilasene er unna gjort i Hankø Race Weeks avdeling for entypebåter, der det i år deltar fire klasser og hvor Expressene er i det store flertallet. Hele 45 båter teller deltagerlisten, og etter første dag toppes den av Kristoffer Spone (KNS) og mannskapet hans i BAGHDAD EXPRESSEN.

Med serien 2-1-4 har de opparbeidet seg en liten luke til den svenske båten SCANIA med Björn Österberg som skipper, mens Petter Mørland Pedersen (Arendal) og Terje Wang (Oslo) er skippere som følger deretter. Mange kjente navn med andre ord.

I 11-meter-klassen, som teller 10 båter, har både Erlend Munkeby (KNS) og Anders Wilhelmsen (Tønsberg) seks poeng og deler ledelsen, mens Fred. Olsen (KNS) leder den ærverdige IOD-klassen med sin HUTTETU 5. HUTTETU-navnet herjet også på resultatlistene på 1960-tallet da klassen hadde sin storhetstid.

I Drake-klassen deltar 11 båter og også i denne klassen er det jevnt i teten og den deles av to båter med seks poeng; FOOTLOOSE med Steff Herbern (KNS) og AR GWELLAN med Bjørn Sissener (KNS).

Regattaen fortsetter i dag.