Landmark med norsk lag i Dubai

«Team Premier L43» er klare til start på den 350 nm lange havseilasen fra Dubai til Muskat i Oman son starter imorgen

Publisert

Båten «Team Premier L43» seiles for anledninge av en helnorsk berstning med Claus Landmark som skipper. Med seg har han et knippe dyktige regattaseilere som også har bra erfaring med båttypen. Team Premier er en Landmark 43 som forøvrig er bygget i Dubai. Claus & co har fått låne båten av verftet, Premier Composite Technologies.

 

- Vi kjenner båten, men farvannet er nytt for oss. Axel Magdahl hjelper oss med værforberedelser og routing, melder Dag Skarsgård, navigatør for anledningen og eier av søsterbåten i Norge.

 

- I tillegg til krevende vindforhold ligger det også en betydelig utfordring i å navigere med gode sikkerhetsmariner i dette farvannet. Værroutingen sender oss helt inn til den Iranske kysten. Men vil vi egentlig dit? Iranske myndigheter er varslet om ragattaen og vi har fått beskjed om at patruljevirksomheten er skjerpet. Vi må holde oss 12 mil fra land, men det sies at de Iranske patruljebåtene har dårlig navigasjonsutstyr og etter sigende lite forhanlingsvillige hvis de mener at deres suverenitet blir truet. Med andre ord; vi skal følge godt med på GPS'en.

 

Tilslutt sender gutta ombord en liten hilsen til alle dem som bruker vinteren på å diskutere om det skal seiles LYS eler ORC: Her seiler vi selvfølgelig på IRC, slik de drøye 8000 båtene i de 47 mest fremtredende seilnasjonene gjør.

 

Les mer om regattaen på hjemmesiden til Dubai Offshore Sailing Club 

Båtene har tracking system ombord og et vil være mulig å følge det norske teamet på sin ferd ut av den Persiske Gulf, gjennom Hormusstredet og ut i det Indiske hav mot Muscat.

 

På bildet over, fra venstre bakerste rad: Torgeir Lerkerød, Kjetil Bakke, Geir Tømmerstigen, Dag Skarsgård, Terje Antonisen og Peter Høeg. Fremste rad fra venstre: Jørund Fjøsne, Claus Landmark, Lars Landmark og Pål Christensen

Powered by Labrador CMS