Langsmal overlegen i Tjörn Runt

Båtene med moderne linjer ble grisebanket i Sverige. Lang vannlinje var vinneroppskriften.

Publisert

Simon Petersen i sin egenbyggete skjærgårdskrysser var langt foran sine konkurrenter i den nest største LYS-klassen og var i mål rett bak de raskeste LYS-båtene som startet fem minutter før.

Klassisk Tjörn Runt

Årets seilas ble slik som det pleier å være i følge debattinnlegg på blur.se. For meg var det første gang jeg har deltatt. Det ble en kryss i 6-8 m/s ut til Åstol, en kryss som tok ca halve tiden av utseilt tid. Så ble det skarp slør gjennom steinene på utsiden av Tjörn og så lens inn i mål. Vinden var laber under den skarpe sløren, men frisket til under lensen mot mål. Raskeste en-skrogsbåt var Toyota Progresiva, en IMS 55. Båten brukte ganske nøyaktig 3 timer og 28 minutter.

Langsmal med karbonmast

Vinnerbåten «Birgit» var hele 16,23 meter lang og bare tre meter bred. Båten er bygget i 1984, men er utstyrt med karbonmast. Skroget er plast, men overbygget i tre. Båten har et LYStall (eller SRS-tal som svenskene nå kaller det) på bare 1.30. Båten brukte bare 3 timer og 54 minutter på runden, under syv minutter mindre enn «Teknova», First 40, som fikk andreplass. På korrigert tid vant «Birgit» 15 minutter på «Teknova», en båt som har 1.40 i LYS.

    Martin Nilsson i sin splitter nye Salona 37 ble nest best i den nest største LYS-klassen. Tross for et høyere LYS-tall enn One-off-båten «Birgit», var den 10 minutter bak i mål. I denne klassen startet også to HP1030 og en ny Elan 350, men ingen av disse var 25 beste. Moderne båter med planene skrog var ikke vinneroppskriften.

First 40 imponerer

I den største klassen hvor jeg seilte Al Capone hang de to First 40 imponerende godt med på kryssen. I vår hekksjø var det en tøff duell mellom seilmakerne fra UK i Arcona 430 mot seilmakeren fra Albatross i «Teknova». Arconaen var 2,5 minutter før i mål, men ble slått med over tre minutter på korrigert tid i den største klassen. Fort seilte også Manix, en FinnFlyer 36 som ble ter i den største klasen. Al Capone ble nummer seks i den største klassen. Rapport kommer med video.

Du finner resultatlisten her

Powered by Labrador CMS