Ungdom-VM i Laser Radial

LEDER: Caroline Rosmo har grunn til å smile etter å ha tatt ledelsen etter første dag i ungdom-VM.

Caroline Rosmo leder etter første dag

Med seier i mesterskapets første seilas har Caroline Rosmo fra Bundefjorden tatt ledelsen i ungdom-VM i Laser Radial.

Publisert Sist oppdatert

Lite vind gjorde sitt til at det kun ble en seilas i jenteklassen i VM i Laser Radial for ungdommer, som startet i Irland mandag. Seilasen ble vunnet av Caroline Rosmo, som derved hadde alle sine 75 konkurrenter bak seg. Nærmeste konkurrent var Alexandra Dahlberg fra Finland og britiske Zoe Thomson.

Caroline Rosmo er en av tre norske jenter som deltar. Victoria Espeseth ble nummer 32, mens Karoline Brudevoll Rognlien måtte ta til takke med 74. plass. Begge seiler for KNS.

To gutter

I gutte-klassen deltar det hele 229 seilere og to av dem er norske, Sigurd Tveit og Herman Reiersen fra henholdsvis KNS og Bærum. Gutte-feltet er innledningsvis inndelt i fire grupper, og de to norske seilerne seilte i samme gruppe og tok 7. og 8. plass i første seilas, men fikk DNC på resultatlisten i andre seilas.

Det gir Sigurd en 80. plass og Herman en 83. plass sammenlagt etter første dag.

Midt i

Det seiles også VM i Laser Radial for menn, og her representerer Alexander Dahl Høgheim fra Ran Norge. 42 seilere deltar og Alexander kunne ikke ha vært mer midt i feltet enn dette: To 21. plasser og 21. plass sammenlagt.

Mesterskapet fortsetter i dag med to seilaser på programmet, men muligens vil jentene forsøke å ta igjen det tapte og ha tre seilaser.

350 seilere fra 48 nasjoner deltar.