Ledelsen redusert til det halve

Ericsson 3 ble hengende midt i et høytrykk og har hatt liten fremdrift det siste døgnet, men då ser det lettere ut for Magdahl & Co.

Publisert

Med bare 157 nm utseilt de siste 24 timene har det vært et pinsomt døgn for seilerne på Ericsson 3 som har måtte se ledelsen til E4 skrumpe inn til det halve. Kl 0400 idag var E3 bare 64 nm foran.  Ericsson 3 har dermed måttet betale prisen for å ha ligget i midten av høtrykssystemet som har berørt alle de tre ledende båtene.

Sent igår ettermiddag seilte E4 inn i det samme høytrykket og tapene stoppet opp, men E4 har likevel tatt inn nye åtte nm de siste tre timene. Ser man imidletid på værmeldingene og på trackingystemet som også gir prognoser for inntil fem dager, ser det lysere ut for det nordiske laget. Ett døgn frem ser det ut til at de tre ledende båtene vil ligge på linje over en nord-syd akse i moderat østavind. Lengre mot nord vil denne gi gunstigere forhold, noe som vil favorisere ledende E3.

Står denne værmeldingen blir det vanskelig både for E4 og Puma passere E3, og ser man på prognosene for de neste tre døgn vil vinden stå til båtene er i mål, og det er gode nyheter for edende E3. Effekten av kradftig varme over land kan imidlertid kullkaste meteorologenes prognoser. Det vil å så fall gjøre de neste to-tre døgn mer enn spennende.

I tillegg kommer at seilerne nå er temmelig slitne og neppe order å seile båtene til 100 prosent. Matforsyningene er i ferd med å tynnes ut da båtene blir mange dager forsinket i forhold til hva som var forventet, med ankomst Rio 21 mars. Vi tipper likevel at mannskapene på begge Ericsson båtene vil gi alt de siste milene mot mål. Tett blir det uansett, med kun få timer mellom båtene etter rundt 39 dagers seilas.

Posisjoner kl 0400 GMT 22. mars

Powered by Labrador CMS