Ålesund med i Shetland Race

Nordsjøklassikeren Shetland Race har 25 års jubileum i 2011 og i den anledning har de tatt et nytt grep for å få med enda flere seilere til Lerwick. 22. juni blir det start fra både Bergen og Ålesund.

Publisert

- Seilerne i Ålesund er veldig aktive og vi vil gjerne ha dem med over Nordsjøen. Det mest logiske var å legge til en start og en bane til i Shetland Race slik at vi kan treffes i Lerwick, sier Andre Farstad, leder for regattakomiteen i Shetland Race.

 

Ålesund Seilforening tente på ideen med egen start, og i forrige uke var det informasjonsmøte for seilerne i Ålesund. Nærmere 30 seilere stilte på møtet.

 

- Det var et veldig positivt møte og det er flere som er interessert. Jeg håper selv at jeg kan stille på startstreken, sier Sverre Østraat, leder for Tur- og Havkomiteen i Ålesund Seilforening.

 

Farstad håper på at nærmere ti båter starter fra Ålesund den 22. juni med kurs for Shetland. Under fjorårets Sjøassistanse Bergen Shetland Race var det 30 båter med. Ålesundbåten Synnavind, en Elan 40 med Kjell Arne Reknes ved roret, var med og tok 7. plass i sin klasse.

 

Banen Ålesund-Lerwick er næmere 50 nautiske mil lenger enn de 180 nautiske det er mellom Bergen og Lerwick. Derfor kommer båtene fra Ålesund til å starte noe timer tidligere enn de fra Bergen.

 

Påmeldingen til regattaen er nå åpen

 

Powered by Labrador CMS