Lette forhold i Las Palmas

De norske seilerne har ikke nådd opp under Snipe EM på Grand Canaria. Henrik Grythe rapporterer.

Publisert

Etter noen flotte treningsdager før EM i en kraftig vind fra NØ hadde værgudene andre tanker for mesterskapet. De første dagene har det blåst meget lite og lørdag er eneste dagen det har blitt fullført noen regattaer.

Lette vindforhold og en skiftende østlig vind har holdt oss på land for det meste. Lørdagens seiling var nok noe skuffende for de fleste norske. Vi er beste nordiske båt på en 10de plass uten å prestere. Paco Sanches som var nevnt blandt favorittene har igjen fått problemer med dommerne og fått en DSQ for ikke å ha satt det siste slaget på 720*. Om det ikke blir seiling i morgen er dette 3de mesterskapet på rad han blir disket fra en

medalje.

Hele resultatlisten finner du her:

De lette vindene og den skvulpete sjøen gjør at meget lette mannskaper har det lettere, og det passer ikke oss eller de andre norske båtene så godt, og de fleste sliter litt med å holde tempoet til spanjolene som er vant til å seile på havet.

Siste dag gjenstår, med muligheten til å doble antal seilaser og mye kan fortsatt skje, men for oss nordmenn er det vel mest å håpe på at norge klarer å skaffe til veie de midlene som skal til for å arrangere EM om to år på hjemmebane, og at resultatene vil bli bedre når vi seiler i lunefulle indre oslofjord. For som lista nå viser er det en relativt umerittert lokal spanjol som leder.

Powered by Labrador CMS