Test fra arkivet: Linjett 37

ELEGANT: Linjett har klassiske linjer med lavere fribord og skrå baug.
ELEGANT: Linjett har klassiske linjer med lavere fribord og skrå baug.

Positiv overraskelse

Linjetten skilte seg ut med «gammelmodig» utseende. Den seilte svært bra og bød på mange designmessige og praktiske detaljer som testpanelet likte.

Publisert Sist oppdatert

I 2009 arrangerte vi en stortest av åtte raske båter mellom 36 og 38 fot ut fra Lysekil i Sverige. Arcona 370, Hallberg-Rassy 372, Elan 380, FinnFlyer 36, Linjett 37, Salona 37, Swedestar 370 og Grand Soleil 370 ble testet og vurdert av et testlaget bestående av en rekke toppseilere fra Sverige, Norge og Danmark foruten journalister i Seilas, Båtnytt og Die Yacht. Testen foregikk over fire dager, og ble presentert over 12 sider i Seilas 9-2009. Vi publiserer testens innledende tekst i midten av september. Her ser vi på Linjett 37. Vi supplerer med omtale av hver enkelt båt hver torsdag i ukene fremover. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven for 12 år siden.

Linjettbåtene bygges ved familiebedriften Rosättra Båtvarv ved Norrtälje under ledelse av Ola, Jan og Mats Gustavsson, der sistnevnte står for linjene. Familien er meget regattainteressert og har deltatt med gode resultater blant annet i Gotland Rundt de siste årene. Verftet klarer seg bra i konkurranse med de større industriprodusentene og har lang ventetid for tålmodige kunder som ønsker seg god kvalitet og Gustavssons nittitalls design. Enkelte av paneldeltakerne fant derimot det halvsmale og V-bunnede skroget med stort overheng gammelmodig.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER