Lite søvn for Peyron

Löick Peyron har økt ledelsen det siste døgnet, men klager over at det blir liten tid til søvn.

Publisert

Löick Peyron i Farr-båten «Gitana 80» er en erfaren tøffing. Han har gitt full gass siden start, uten å risikere båt og utstyr. Etter å ha seilt i fem dager han han etablert en liten ledelse på ca 30 nm til de nærmeste konkurrentene. Han klager over at det nesten ikke har vært noe tid til å sove siden starten, og at det er krapp sjø. Han holder nest høyeste fart av alle i feltet, bare 0.2 knop langsommere enn Mike Golding som etter tjuvstart har seilt seg opp til 10. plass. Toppfarten har vært oppe i 20 knop, mens snitthastigheten nå ligger på rundt 15 knop.

Peyron forteller videre at det er mye småjobber og at det er nødvendig å følge med på vindskiftene. Væranalysene forteller ham at han bør holde seg vest i feltet, men til nå har han hatt mer enn nok med å holde båten gående på maks fart uten å tenke så mye strategisk.

Alle de på forhånd antatt beste er med i tetfeltet som domineres av båter fra Bruce Farr, Marc Lombard og Finot-Conq. Man savner Michel Desjoyeaux som måtte snu for å reparare en lekkasje, og Mike Golding, men mens sistneve har mindre enn 100 nm til telen har vinneren fra 2000/01 Desjoyeaux mer enn 600 nm i hente inn. Det kan bli i meste laget selv for legendariske Mich Des.

http://www.vendeeglobe.org/en/ranking.html

Powered by Labrador CMS