Lode Star blant 107 båter i Bacardi Cup

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen skal få litt å bryne seg på i generalprøven til VM, den populære Bacardi Cup for Starbåter.

Publisert

Når de 81. seilasene om Bacardi Cup starter om få dager stiller hele 107 båter til start, blant dem den norske båten som imponerte alle med 2. plass i den siste regattaen der også de beste seilerne var på plass. Blant disse er også fjorårsvinneren, den 57 år gamle John Dane som ventelig blir den eldste av de 400 seilerne som kommer til å være med i OL i Qingdao senere i år. 

Alle vinnerne av Bacardi Cup helt tilbake til 1994 stiller opp mot OL seilerne fra  Brasil, Storbritannia, Kina, Portugal, Frankrike, Italia, Australia, New Zealand, Polen, Tyskland, USA og Sverige samt lag fra blant annet Norge, Bermuda og Sveits som kjemper om de siste fire OL plassene i det kommende VM i april.

Regattaen starter 2. mars i  Biscayne Bay i Miami. og vinneren av den 81. Bacardi Cup Regatta vil få sitt Trofeo Bacardi fredag ettermiddag 7. mars under den tradisjonelle Asado Tropical Cuban buffet.

Det som i 1927 startet som en tre dagers regatta på Havana, Cuba med 10 båter, samler nå mer enn 200 seilere hvert år fra mer enn 25 land og regattaen er en av de få i idrettsverden der glade amatører kan få prøvd seg mot OL- og verdensmestere.

www.BacardiCup.com

Powered by Labrador CMS