LodeStar i rute før VM

Oppladningen til Starbåtenes VM i Rio ble litt annerledes enn planlagt, men nå ser alt ut til å ordne seg for Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen

Publisert

Opprinnelig hadde det norske Starbåtteamet planlagt å «flytte» til Rio i desember for en måneds akklimatisering i Rio. For Eivind Mellebys del var det planlagt å ta med hele familien og det var lagt opp til et treningssamarbeide med lagkompis Torben Grael fra Ericsson racing Team, Dessverre ble Staren som skulle skipes fra Europa sittende fast i havn da båten som skulle transportere den ble sittende fast i arrest.

Nå ser det imildertid ut til at alt ordner seg med båten, og seilerne drar til Rio sammen med treneren Thomas Guttormsen 4. januar. Da får de 12 dager til trening før VM starter 16. januar. Det er ventet at mellom 60 og 70 båter deltar i mesterskapet. Etter at Soling forsvant fra det olympiske programmet har Star tatt over som den viktigste kjølbåten i OL, noe som reflekterer nivået på deltakerne. Selve OL kvaliken starter først i 2011, da VM regattaene dette året og i 2012 vil ligge til grunn for hvilke nasjoner som får delta i OL.

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen har tilbragt to økter i Miami denne høsten for å «seile seg opp» til gammelt nivå etter Eivind Volvo avbrekk og Petters kneoperasjon. Lager har deltatt i to regattaer og vunnet begge. Sammen med Eivinds oppsiktsvekkende sterke bronse i VM for Melges 24 har dette bidratt til at selvtilliten er bra og seilerne har nå satt seg som mål å oppnå en topp ti plassering i VM. Det ville i så fall vært et imponerende resultat.

Selve VM regattaen skal etter planen gå på havet utenfor Rio-bukta. Det betyr sjøbris på det beste, men i Rio kan dete også ofte være lett og skiftende. Det er forhold som passer nordmennene, som etter Rio flytter «hjem» til Miami der de også har en båt liggende og hvor sesongens andre Verdenscupregatta skal arrangeres i februar.

Powered by Labrador CMS