Louis Vuitton tilbake i America´s Cup klassen

Den nyopprettede World Sailing Team Association går sammen med Louis Vuitton og etablerer en ny regattaserie for siste versjon av America´s Cup klassen

Publisert

En av dem som har sett seg grundig lei av alt oppstyret rundt America´s Cup, er franskmannen Bruno Troublé som i sin tid etablere Louis Vuitton Cup i 1983. Da Alinghi brøt med det han mente ar intensjonene med America´s Cup, trakk Louis Vuitton seg fra å sponse kvalifiseringsseilasene som leder opp til selve tobåtsfinalen. Troublé klarte imidlertid ikke å holde seg unna AC klassen og sammen med Team New Zealand sto Louis Vuitton for den vellykte regattaaen med to par AC båter i Auckland sist februar.

Nå har produsenten av de ekslusive Louis Vuitton veskene kastet seg på karusellen igjen og sammen med WSTA (World Sailing Team Association) som består av deltakerne i tidligere Louis Vuitton Cup regattaer som (K-Challenge (Frankrike), BMW Oracle Racing (USA), Emirates Team New Zealand, Mascalzone Latino (Italia)) og nye lag som Team Artemis (Sverige), Team Synergy (Russland), Team French Spirit (Frankrike og Joe Fly Italia (Italia) skal det nå arrangeres en Louis Vuitton World Series, en oppfølging av LV Pacific Series. Flere lag står ifølge Troublé i kø for å få være med, men antall deltaker vil begrense seg til ti lag.

Arrangøren vil holde America´s Cup versjon 5 båter og vil jobbe hardt for å få ned utgiftene til opphold for mannskapene under regattaen til et minimum. Det eneste lagene vil måtte bekoste er genakkere med lagets sponsorlogo. Første regatta arrangeres allerede i november i Nice, og det er i 2010 planlagt tilsvarende regattaer etter America´s Cup format, noe som tydelig viser Louis Vuittons sterke ønske om å komme tilbake til matchtseiling America´s Cup style.

WSTA og Louis Vuitton planlegger å arrangere flere seilaser hvert år. I tillegg til Nice som skal være vertsby for den første regattaen, har Hong Kong, Auckland, Newport og flere europeiske byer meldt seg på listen over interesserte.

Tirsdag 8. september skal det holdes en pressekonferanse i Paris der flere detaljer vil bli kjent.

 

Powered by Labrador CMS