Løpet går sørover igjen i 2016
Løpet går sørover igjen i 2016

Løpet går sørover igjen i 2016

I 2016 går Seilmakeren Doublehanded sørover igjen – til en ny pitstophavn.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha seilt nordover til Florø i de siste årene, skal deltagerne i Seilmakeren Doublehanded nå sette kursen sørover igjen. Vendepunktet blir denne gangen i Haugesund, og pitstop vil være midt i Smedasundet.

– Etter at vi har hatt en ganske tøff rute nordover til Florø i flere år nå, har vi for 2016 bestemt oss for å sende seilerne sørover igjen. Det håper vi vil appellere til mange seilere, og for å unngå tidligere års frustrerende sjanseseilas i Vatlestraumen og under Sotrabroen, vil målgang være i Lærøyosen, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

Ivarsøy var med på å starte regattaen i 2005 og er nå tilbake som arrangementsansvarlig.

PITSTOP I HAUGESUND. Haugesund er valgt ut som pitstop-havn, og der vil seilerne bli møtt av et vertsskap fra Haugesund Seilforening. Der vil det bli pitstop midt i Smedasundet i Haugesunds bykjerne, før seilerne legger ut på turen nordover igjen.

– Dette er et kjent farvann for de fleste vestlendinger og regattaen foregår i et nedslagsfelt for mange erfarne og gode seilere som her kan få vist seg frem, sier Ivarsøy.

KOMPRIMERT ARRANGEMENT. Den sørlige ruten er kortere enn den nordgående, hvilket betyr at 2016-utgaven av Seilmakeren Doublehanded blir et mer komprimert arrangement enn tidligere. Regattaen vil starte fredag 27. mai kl 11 og de fleste forventes å være i Haugesund utpå kvelden samme dag.

Målgang i Lerøyosen vil da kunne skje på ettermiddagen, og Askøy Seilforening legger opp til å ha seilerfest og premieutdeling på Askøy Seilsportsenter allerede om kvelden lørdag.

– Påmeldingen vil åpne rett over nyttår, melder Helge Ivarsøy, som håper neste års vri vil føre til at et betydelig antall seilere melder seg på.