Løpet lagt for Volvo Ocean Race

Da løpet for det kommende Volvo Ocean Race ble presentert igår, hadde regattasjefen Andy Hindley et par overraskelser å by på

Publisert

Den virekelig store overraskelsen er at den andre etappen går direkte fra Cape Town til Kochi i India. Knut Frostad advarte tidlig om kraftig strømsjø langs østafrika og kanskje har dette, sammen med piratfaren ved Rødehavet vært avgjørende. Hindley sier også at om man hadde seilt til midtøsten først ville anløpet i Kochi skje ved juletider da hotellkapasiteten på stedet er sprengt. Mumbai  hadde kanskje vært et mer naturlig havnevalg for de markedsorienterte deltakerne i regattaen, men her finnes få fasiliteter for Grand Prix regattabåter. Kochi er til gjengjeld en perle både for indere og utenlandske turister.

Tur retur Abu Dabi

Tredje etappe går til Abu Dabi eller Qatar og på den fjerde seiler deltakerne samme veien tilbake før målgang i Singapore. Et opphold på vinterstid i Qingdao kan være en utfordring i mange minusgrader, men seilerne får tid til å tine seg opp på veien til Rio der de riktignok må rundt Kapp Horn, alltid en utfordring værmessig.

Dropper flere havner i USAMiami og Baltimore/Annapolis har vært populære stopovers i Volvo Ocean Race. Nå faller disse ut til fordel for Boston som får sitt første anløp av regattaen.

Toucher norskekystenPå den 9. etappen fra Galway til Gøteborg seiler båtene nord for Skotland. Det betyr at de sneier norskekysten på veien. Da båtene for seks år siden måtte runde Torungen Fyr på vei til Gøteborg var dette lite populært hos seilerne som måtte krysse seg gjennom sørlandsskjærgården, så noe lignende kan vi neppe regne med igjen.

Her er etappene

Leg 1: Alicante-Cape Town (6,990 miles)

Leg 2: Cape Town-Kochi (4,390 miles)

Leg 3 - Kochi-Middle East (1,660 miles)

Leg 4 - Middle East to Singapore (3,530 miles)

Leg 5 - Singapore to Qingdao (2,450 miles)

Leg 6 - Qingdao to Rio de Janiero (12,100 miles)

Leg 7 - Rio de Janiero-Boston (4,750 miles)

Leg 8 - Boston-Galway (2,630 miles)

Leg 9 - Galway to Gothenberg (980 miles)

Leg 10 - Gothenberg to Stockholm (500 miles)

Leg 11 - Stockholm-St Petersburg (380 miles)

Powered by Labrador CMS