Lureføre under Hollænderen

Det kan bli kryss både syd til Hollenderboen og nordover til Son.

Publisert

Prognosene for Ytte Oslofjord lørdag sier for det meste nordvestlig bris og mindre bygeaktivitet på Østlandet lørdag. Vinden skal være lett vind mellom 3 og 4 m/s som starter er fra øst natt til lørdag, over på syd på morgenen. I løpet av dagen vil den så dreie til nordvest, og så over på nordøst på kvelden.

Norges nest største

Hollænderseilasen er høstens Færderseilas, og er Norges nest største regatta. I år er det påmeldt 266 båter noe som er litt færre enn i fjor hvor det var over 300 båter, men bedre enn i 2007 hvor det bare var 207 båter med.

Bedre enn Tjörn Runt

Det er mange grunner til at Hollænderseilasen er blitt så stor. Sammenlignet med Sveriges største regatta, Tjörn Runt, så fungerer Hollænderseilasen bedre. Flåten samling i Son og det sosiale i havnene er unik. Etter Tjörn Runt seiler alle båtene hjem, og det blir ikke noe samling etter seilasen. På grunn av det trange farvannet, starter de raskeste båtene først, noe som gjør at deltagerne ligger spredt, og man mister følelsen av regattaens størrelse. Tjörn Runt er også for kort, spesielt for de raske båtene. Hollænderseilasen er dobbelt så lang.

17-klasser

Første start går kl 08:00 for shorthand-båtene. Det blir spennende om vinneren av Watski TwoStar «Vennina» gjentar suksessen. Båten blir utfordret av Simen Løvgren i Optimila, vinneren av årets OneStar. I shorthandklassen seiler også Tor Hove i sin splitter nye Elan 350.

Den største klassen er LYS 1,26 til 1,30. Her stiller 42 båter. I denne klassen er «Luringen» med Tommy Bergmann favoritt.

I klassen over starter Trond Kristensen i sin splitter nye T-34 fra Italia. Det blir spennende å se farten på denne båten mot x-35, A-35 og to nye First 35. Siste start går kl 10.30 med skøyter. Ti minutter før starter ORC-klassen med Camilla og Fram som de raskeste båtene. Men kanskje blir de slått av IMX-40 «Xanthippe» med som Sidsel Bryde som skipper. Båten seiler meget bra om dagen og vant i Moss forrige helg. Båten tok også NM-gull i fjor.

Startlisten er nå oppdatert og det er påmeldt 272 båter. Du finner listen her.

Powered by Labrador CMS