Lysning for Astrup

Endelig fikk Eivind Astrup og laget på «Norwegian Steam» fart på båten. Da ble det med ett plssering i den beste fjerdedelen av feltet.

Publisert

Også seilerne i Key West følger med på seilas.no. Der kunne Eivind Astrup se bildet som vår svenske kollega Arne K. Larssen hadde tatt bakfra av båten hans på kryss. Han sier til Seilas: - Har nå fått diskutert bildet litt. Oppfatningen her er at så galt kan det ikke være. "Hvis vi hadde seilt slik, ville vi neppe ha kommet i mål før solnedgang...". Kan det ha vært tatt like etter et slag? Eller da akterstaget en gang løsnet ved et uhell og vi mistet all kraft? Bildet forteller også hvorfor mange har coachbåt som bl a studerer seilsetting på "deres" båt både absolutt og relativt til andre. Trenger jeg altså båt og coach? Er det ingen grenser for hva man trenger? spør han til slutt lettere frustrert.

Åpningen på dagen var ikke noe å rope hurra for, men avslutningen med 5 plass viser forhåpentlig at laget er på rett vei. Etter dagens seilaser ligger «Norwegian Steam» på 15. plass, men tre seilaser gjenstår og det er mulig å hente inn mange plasser. Kronprins Frederik var blant de bedre igår med to 8. plasser, men det er stadig Alinghiteamet til Ernesto Bertarelli som har en klar ledelse. Det løsnet også for verdensmesteren Vincenzio Onorato som med 5. og 3. plass klatret helt til 6. plass sammenlagt. Den verdenskjente arkitekten Helmut Jahn ligger på 2. plas så langt i regattaen.

«Siste Stein» detter med dagens to 10 plasser nedover på listene. Det er stadig italiensk på topp, men seilmakeren Dave Ullmann som altid gjør det bra i Key West har nå fått opp dampen for alvor. Hans Pegasus lag, sponset av Philippe Kahn  ligger nå på 2. plass. Den norske båten med Lars Horn Johannessen, Eivind Melleby, Espen Stokkeland og Petter Mørland Pedersen ligger på 5. plass sammanlagt. Det er slett ikke dårlig i den supercompetitive Melgesklassen, selv om forventningene ble spent enda høyere etter den fantastiske åpningen på regattaen.

- Det ble tross alt en fin dag. Vi kjemper fortsatt med de beste og vi er fornøyde selv med to 10-plasser i dag. Det er tre race igjen og vi har ikke gitt opp, var dagens kommentar fra Lars Horn Johannessen til melges.no.

- Forholdene var de samme som tidligere dager og det vil si fluky. Det er vanskelige forhold men vi er flinke til å seile oss opp etter å ha ligget noe bak etter start avslutter Lars med å fortelle.

Powered by Labrador CMS