Må seile en halv knop fortere

Michel Desjoyeaux som var den største favoritten i Vendee Globe fikk ingen heldig start start i jorden rundt regattaen.

Publisert

Desjoyeaux ligger etter fem dagers seilas mer enn 600 nautiske mil bak ledende Löick Peyron, og han er ennå ikke inn i passatvinden som gir tetgruppen god bør mot Ekvator og stillebeltet i Atlanterhavet. Det blir for øverig hans første mulighet til å knappe ned på forspranget idet tetgruppen gjerne vil stopp opp når de kommer inn i Doldrums. Vi så under Volvo Ocean Race hvordan båtene bakfra kuttet inn på forspranget da de første stanget imot i vindstilla.

Slik det ser ut i øyeblikket må Mich Des seile 3% raskere enn Peyron for å ta ham igjen, og basert på 15 knops fart, er det 0.45 knop hurtigere. Større mirakler har hendt før i seiling, og Desjoyeaux vil selv huske hvordan Ellen MacArthur tok igjen et tilsvarende forsprang han selv hadde, bare på noen få dagers seilas i det sørlige Atlanterhav i 2001.

Uansett, for den populære franskmannen, kjent som Le proferreseur, kan det bare gå en vei, oppover. Spørsmålet er hvor mange kan han greie å passere på den resterende delen av jorden rundt seilasen.

Powered by Labrador CMS