Magdahl tar sjanser

«Ericsson 3», med de norske gutta om bord , snur 120 grader, og seiler vekk fra konkurrentene.

Publisert

Det store bildet: De norske gutta på Ericson 3, Eivind Melleby bak rattet, Aksel Magdahl i midten og Arve Roaas på skjøtet.

Etter passeringen av Fiji i helgen har Volvo Ocean Race vært en kamp mot å passere den poenggivende linjen ved New Zealand. Båtene har derfor ikke seilt korteste vei, men rett sydover, raskest mulig til linjen.

Som nummer to

I natt passerte båtene den poenggivende linjen med de norske båtene på andre plass, og storebror, Ericsson 4 som nummer en. Denne passeringen er det om å gjøre å komme først til Kapp Horn.

«Ericsson 3» snudde

Samtlige båter unntatt «Ericsson 3» har valgt å fortsette sydover mot lavtrykkene i sydishavet som skal bringe dem raskt mot neste mål. Magdal, navigatøren på Ericsson 3 har tydeligvis andre ideer. Værprognosene viser at feltet vil seile seg inn i et svært lett område øst for New Zealand, mens «Ericsson 3» vil få mer vind. Dette vil nok gi en gevinst på en til to dagers tid, men gjør at de senere vil komme ned til motorveien i sydishavet.

Svært spennede

Til helgen vil vi se om Magdahls valg var riktig. Båten vil nok da enten lede stort, eller ligge sist.

Ericsson 3 satser på å komme raskest mulig østover, mens resen av båtene går etter motorveien i Sydishavet. Men disse må slite med et høytrykk øst for New Zealand.

Film fra Ericsson 3 når de jager Puma og Ericson 4 på mandag.

Powered by Labrador CMS