Man over board

Fra en klar ledelse stoppet plutselig den norske M32 opp. Filmen viser hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

M32 byr på action på Aker Brygge. I går kullseilte den norske båten da de måtte vike unna enn konkurrent på lensen. Vinkelen ble for skarp, og løygangen sluppet for sent. Gutta havnet i vannet etter å ha forsøkt å klamre seg fast i trampolinen.

Rask jibb

I dag gikk Eivind Melleby i vannet igjen. Denne gangen etter en litt kjapp jibb. Båten hadde en klar ledelse, men tok en kjapp jibb for å holde kontrollen på båtene bak. På grunn av at båtene seilet uten gennaker på grunn av sterk vind, ble løygangen sluppet mer. Storseilet har en mer åpen vinkel. Når storseilet slo over mistet Melleby balansen og falt bakover ut av båten.

– Jeg fikk tak i Eivind, men klarte ikke å holde ham igjen. I fallet så røk styringen, forteller Thomas Nilson som kontrollerte løygangen. – Heldigvis hadde han en grønn hjelm på seg. Det så båtene bak. Han kunne ha blitt seilt over. Jeg tok over styringen, men fikk bare kontroll over ett av rorene, forteller Nilson.

Melleby ble plukket opp av en RIB og ble satt om bord. Båten ble slept til land, og arrangørens mekaniker fikk fikset roret i løpet av minutter. Båten rakk neste start.

Dramatikken fortsetter i morgen. Da blir det også sol. Følg M32-series her.