NORGES SEILFORBUND

NSF satser på Manage2Sail

Norges Seilforbund har etter en helhetsvurdering bestemt seg for å satse på Manage2Sail som regattahåndteringssystem.

Publisert Sist oppdatert

I dag bruker arrangører i de fleste landene i Europa og ikke minst World Sailing (tidligere ISAF) Manage2Sail som sitt resultathåndteringssystem. Dette er en prosess som har gått over tid, og en av hovedgrunnene til dette er at Manag2Sail er blitt løpende utviklet og oppgradert i henhold til endrede regler og etter mange brukeres ønsker. Både betalingsløsningene og resultathåndteringsverktøyet gjør dessuten at online-løsningen er enkel for foreningene og brukerne.

Styret i NSF ser behovet for en langsiktig stabil teknologisk plattform som blir drevet av et selskap med kompetanse og økonomi til å fortsette denne utviklingen, og det er derfor vi har tatt denne beslutningen. Men flere norske foreninger har gått foran oss og har allerede benyttet Manage2Sail i flere år. Så det finnes allerede gode erfaringer og kunnskap om løsningen i det norske seilmiljøet, og det synes vi er betryggende.

Beslutningen betyr også at vi dessverre avslutter et langt og godt samarbeid med Sail Race System.

Styrebeslutningen innebærer at alle foreninger som arrangerer NM i 2018 og fremover må bruke Manage2Sail. Alle arrangørene av norgescup blir dessuten sterkt oppfordret til å bruke systemet.

Styret i NSF ser også flere gode grunner til at alle seilforeninger skal bruke Manage2Sail. Løsningen er både billig, skalerbar og samler alle regattaresultater på ett sted. Felles bruk av teknologi gjør også at vi kan lære av hverandre og samlet komme med forslag til nye løsninger til selskapet bak Manage2Sail. Det arbeides nå også for å integrere løsningen tett mot NIFs (Norges Idrettsforbund) systemer, og de andre løsningene NSF i dag benytter.

For å sikre en smidig overgang vil NSF gi alle NM-arrangørene opplæring og bistand i bruk av det nye systemet. Det er Per Bøymo, som for tiden er engasjert av NSF, som står for dette. Han har lang erfaring fra praktisk bruk av systemet fra sin tidligere stilling i KNS. Han vil også være tilgjengelig for support og spørsmål fra andre foreninger som vil ta i bruk Manage2Sail.

Vi gleder oss til årets regattasesong.