Manchón og Slingsby årets ISAF seilere

Ved en høytidelighet under ISAFs årsmøte i Athen igår ble brettseileren Bianca Manchón ESP og Laserseileren Tom Slingsby AUS kåret til Rolex Sailors of the Year.

Publisert

Blanca Manchón var nominert for tredje gang i år og hadde med seg familien og mange venner ved tildelingsseremonien i Athen. - Dette er helt fantastisk, sa hun fra scenen der hun mottok trofeet og en klokke fra sponsoren Rolex. - Jeg har jobbet hardt for å komme hit, men jeg er ung, bare 23 år, så jeg kommer til å fortsette i mange år, - og hvem vet, kanskje ser jeg dere igjen fra denne scenen en dag.

Tom Slingsby kunne ikke komme til Athens på grunn av elektriske stormer over Sydney som hadde lagt en stopp for alle internasjonale flyvninger. Han ble svært overrasket da han i en telefon fra Kronprins Frederik av Danmark, angivelig om Laserseiling, fikk vite at han var kåret til 2010 ISAF Rolex World Sailor of the Year. - Wow, tusen takk, sa Slingsby som minnet om da han satt på land i Sydney og så på OL regattaen i 2000 med seilere som Ben Ainslie og Robert Scheidt, to tidligere vinnere av ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards. - Nå å være i deres selskap er virkelig en stor ære.

Nominerte seilere:

Damer

Blanca Manchon (ESP) - RS:X verdensmester og dobbelt verdenscupvinner

Kristin Boese (GER) - Ni ganger Kitesurf World Champion

Siripon Kaewduang-Ngam (THA) - Youth Olympic Games gullmedaljevinner

Lisa Westerhof og Lobke Berkhout (NED) - 470 verdensmestere

Herre

Tom Slingsby (AUS) - Verdensmester i Laser og Etchells

Antoine Albeau (FRA) -Professjonell Windsurfing Assn & Formula verdensmester

Mat Belcher og Malcolm Page (AUS) - 470 verdenesmester og verdenscupvinner

Lorenzo Bressani (ITA) - Melges 24 og 32 verdensmester

Franck Cammas (FRA) - rekordholder flere offshore klassiske distanser

Ed Wright (GBR) - Finnjolle verdensmester og dobbelt verdenscupvinner