Mannefall  i Skåtøy Rundt.
Mannefall i Skåtøy Rundt.

Mannefall i Skåtøy Rundt.

Med opptil 15 m/sek i kastene ble det tøft for mange av seilerne i årets Skåtøy Rundt regatta, den 41. i rekken. Av de 45 ternene som stilte til start, måtte hele 18 gi seg underveis.

Publisert

 Leder i Kragerø Seilforening, Nina Haugland, ønsket alle velkommen og førte an da ”Skåtøy Rundt sangen” ble fremført som allsang før start i den 41. klassiske Skåtøy Rundt seilasen for Kragerøterner, kanskje den tøffeste i historien. Det var i år ventet 60 terner til start, men den sterke vinden gjorde at bare 45 båter stilte opp. Av disse kom 18 ikke i mål.

Starten i regattaen foregår ved at alle seilerne står på land med seilene i posen og når starskuddet går gjelder det å komme seg raskest  mulig ombord og få heist seil. Roger Karlsen og Stein Levorsen fra Brevik SF kom raskest i gang og økte avstanden jevnt utover Kragerøfjorden og lå allered ved allerede ved Kriken et hav foran neste båt. I Skåtøysundet på vei mot mål røk  babord sidevant og Brevikbåten var nær ved å mise masten som fikk en liten brist. I forsøket med å erstatte vantet med et tau, ble laget  nesten tatt igjen, men den rutinerte Roger Karlsen fikk igjen fart på skuta og økte ledelsen kraftig det siste stykket inn til mål ved Saltneven. Dermed fikk han for første gang navnet sitt på den store evigvandrende sølvpokalen til minne om Per Halvor Braatø.

12 år gamle Ulrik Backe fra Vestfjorden SF vant pokalen for yngste rormann, og gjennomførte seilasen på en meget sterkt 19 plass. Marianne og Caroline Skotmyr kom inn som nr. fem og vant pokalen for beste jentebåt.

Til helgen går Norgesmesterskapet og deltagelsen her er ventet opp mot 30 terner til start.

Resultater:

1.   N-686 ”Tine III” Roger Karlsen – Stein Levorsen  Brevik SF

2.   N-696 ”AY-Ay VI” Sjur & Erik Holm Hartvedt  Kragerø SF

3.   N-368 ”Dinah” Harald & Kjersti Nilsen  Kragerø SF

4.   N- 39  ”Sorita” Øyvind Ingebretsen – Karl Helge Røyter  Brevik SF

5.   N-425 ”Caprise” Marianne & Caroline Skotmyr  Kragerø SF

6.   N-665 ”NN” Sveinung & Marianne Gehrken  Kragerø SF

7.   N-681 ”NN” Einar Jørstad – Tord Løken Skotmyr  Kragerø SF

8.   N-564 ”Punctum” Kristoffer & Per Heldal  Kragerø SF

9.   N-417 ”Miss II” Trond Sejersted Bødtker – Anne Britt Berentsen  Kragerø SF

10. N-651 ”Hokus” Viktor & Liv Sinding-Larsen  Kragerø SF

Powered by Labrador CMS