NORGES SEILFORBUND

Marthe Enger Eide overtar talentutvikling

Den tidligere OL-seileren i Laser Radial, Marthe Enger Eide, overtar ledelsen av prosjektet «Flere talenter mot toppen» etter at Jan Steven Johannessen er blitt sykemeldt.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet ble igangsatt i 2017 av Jan Steven Johannessen, og det er støttet og initiert av Olympiatoppen og Sparebankstiftelsen DnB. De har invitert utvalgte særforbund til å delta i et program som går ut på å hjelpe unge utøvere til å komme opp på et internasjonalt toppnivå – der Marthe Enger Eide selv har befunnet seg.

Så langt er 24 seilere i alderen 15 til 20 år plukket ut på et utviklingslandslag, og de hadde en samling på Olympiatoppen 17. og 18. mars.

– Det å være på dette laget innebærer at seilerne får tilgang til Olympiatoppens regionale sentre der de vil kunne få treningsoppfølging og veiledning. Et viktig poeng er at disse seilerne vil få tilført kunnskapen der de er i sitt lokale miljø, sier Per Christian Bordal, konstituert generalsekretær i NSF.

Trening i lokalt miljø

Å følge opp disse 24 seilerne blir en av Marthe Enger Eides oppgaver. En annen blir å bidra til å gi mer og bedre trening for ungdom i Rogaland, Hordaland og Oslo spesielt.

– I Rogaland vil Stavanger Seilforening stå sentralt, mens Hordaland Seilkrets vil være koordinator i Hordaland. I Oslo-området vil oppgaven bli å koordinere dette ekstra treningstilbudet til seilerne mellom klassene og foreningene. sier Bordal, som igjen understreker at trening og aktiviteter i størst mulig grad skal foregå i seilernes eget lokale miljø.

– Dette er et første skritt. Etter hvert håper vi å utvide dette ved å trekke inn idrettsgymnas, videregående skoler og klasseklubber.