NR. 12:  Marthe Enger Eide var eneste norske deltager i verdenscup-finalen og ble nummer 12 i Laser Radial.
NR. 12: Marthe Enger Eide var eneste norske deltager i verdenscup-finalen og ble nummer 12 i Laser Radial.

Marthe Enger Eide nr. 12 i lite påaktet verdenscupfinale

En norsk seiler deltok i verdenscup-finalen i Abu Dhabi, som fikk begrenset oppmerksomhet og oppslutning.

Publisert Sist oppdatert

Marthe Enger Eide var enslig norsk svale i verdenscupfinalen i Abu Dhabi. Hun lå en stund an til å nå medaljefinalen i Laser Radial, men hun endte til slutt på 12. plass da de 10 finaleplassene skulle utdeles. 20 seilere deltok tilsammen i klassen.

Vinner av Laser Radial ble svenske Josefin Olsson.

Ny satsing

Verdenscupen er det internasjonale seilforbundets nye satsing og forsøk på å gi seiling både status og oppmerksomhet. Verdenscupen består av fem arrangementer; i Melbourne (Australia), Miami (USA), Hyeres (Frankrike), Weymouth (England) og Qingdao (Kina), og den store finalen med stort fokus skulle finne sted i Abu Dhabi. De 20 absolutt beste i hver av OL-klassene skulle kjempe om de endelige plasseringene med all verdens øyne rettet mot seg.

Laber oppslutning

Helt slik gikk det ikke. Det var kun i de to Laser-klassene det var 20 deltagere, mens det for eksempel kun var seks seilere i Finnjolle og åtte båter i 49er-klassen. Noen OL-klasser var ikke representert i det hele tatt, blant annet 49er FX, der to norske lag var kvalifisert til å delta.

Heller ikke arrangørene i Abu Dhabi syntes å ta formidlingen av ISAFs nye satsing seriøst. Arrangementets nettside handlet mest om regattaen de hadde i 2014.

Det er grunn til å tro at ISAFs verdenscup-prosjekt vil bli gjenstand for revurdering og evaluering.

Verdenscupen for 2016 starter i midten av desember i Melbourne.