TEST: Mer praktisk «Rett i koppen»
I sjøen er det praktisk med frysetørket mat. Vi har testet Toros nye innpakning som tar minimalt med plass, og kan serveres rett fra embalasjen.
Jeg er alltid bekymret for å gå tom for mat på seiltur, så frysetørket mat er godt å ha i reserve. Toro lager rett i koppen, små mellomretter som er kjekt til nattseilas eller som en kjapp lunsj. Til nå har du fått dette i plassbesparende pose, eller i et praktisk beger. Dette plastbegeret tar mye plass og gir mye avfall. I sommer oppdaget jeg en ny mer praktisk emballasje merket «Klem, varm, nyt». Innholdet er i en sammenklemt pappboks som du klemmer åpen, og kan spise retten rett fra emballasjen. Nyheten skal være tilgjengelig i fire smaker, men vi fant bare Lasagne-pasta og Carbonara i butikken da vi hadde innkjøp før seilturen i sommer. Du skal også kunne få tak i Tandoori og Mac’n Chesse. Vi likte smakene, og anbefaler produktet til et enkelt måltid underveis. Vi kokte opp vannet i sjøen, og sølte litt kokende vann i byssa når vi både filmet og tilbredte maten på en gang. Et tips er å koke opp vann før avreise og helle det på termos, for å gjøre tilberedingen enda kjappere. Kjekt under en shorthanded regatta. Rettene koster rundt 30 kroner på Oda.no.