TETT: Det var tett både ved Slemmestad og i Drøbaksundet ? og litt utfordrende ved at raskere båter kom aktenifra og tok igjen båtene foran.
TETT: Det var tett både ved Slemmestad og i Drøbaksundet ? og litt utfordrende ved at raskere båter kom aktenifra og tok igjen båtene foran.

Med silkeføre til vellykket seilerfest

– Det ble en flott Færderseilas med silkeføre, og så er jeg spesielt fornøyd med at seilerne hadde sitt eget område da de kom i mål på lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Det er KNS’ generalsekretær Anders Kristensen som sier dette etter at Færderseilasen er vel overstått; premiene er delt ut og seilerne har reist hjem fra Horten.

– Jeg tror seilerne satte pris på at vi hadde holdt av Roklubben i Horten til dem på lørdag slik at de hadde sitt eget område. Der kunne de møtes og snakke om seilasen. det så i alle fall ut som om mange hygget seg der, sier han.

Noen plusser og noen minuser

Han sier også at det er en del ting de kan rette på. Noe gikk bra, mens en del ikke fungerte som det burde:

– Spesielt er jeg litt lei meg for at de første seilerne i den nye «Færder’n Turglede»-klassen ikke ble tatt ordentlig i mot. De tok oss litt på senga og kom tidligere inn enn vi hadde forberedt.

De første seilerne kom til Horten allerede litt over kl 11:00 lørdag formiddag.

– Men bortsett fra det har jeg inntrykk av at mange var «happy» med den nye klassen som en fin måte å kombinere tur og regatta på, sier Kristensen.

KNS slet også litt med å få identifisert alle båtene som passerte mållinjen i mørket natt til lørdag, noe som gjorde at det drøyde med oppdateringen av resultatlisten, men ifølge Kristensen klarte de å løse opp i det etter hvert og få plassert alle deltagerne korrekt på resultatlisten.

Ble loddet ut

Selv fikk Anders Kristensen, som er dansk og kom til generalsekretær-stillingen i KNS etter flere sentrale verv i dansk seilsport, en føling med hvordan den store, norske Færderseilasen arter seg i praksis. Som en av «early bird»-premiene hadde KNS lovet ut at en uttrukken deltager-båt skulle få en skikkelig taktiker om bord, og taktikeren KNS hadde loddet ut, var ingen ringere enn Anders selv.

– Det var Robin Oberst i båten «Tiger», en Reflex 38, som vant premien, og vi seilte inn til en 10. plass i R 36-klassen. Det var en flott seilas med silkeføre hele veien, og jeg tror kanskje jeg tilførte dem en del hjelp, sier Anders.

Knepen seier

Klassen til Anders Kristensen ble vunnet av Jan Petter Rød og mannskapet hans fra Tønsberg i båten «Fri av Fjærholmen», som er en Dehler 36 – 27 sekunder foran en svensk Bavaria 38 Match. Det var den mest knepne seieren av samtlige i årets Færderseilas.

Hvordan det gikk i de enkelte klassene, kan du studere ved å gjennomgå den store og omfattende resultatlisten (klikk på seilnummeret eller båtnavnet, så får du opp mer informasjon).