Med vinden kom Kongen for fullt

Vinden økte jevnt og trutt på Hankø idag og etter hvert fant også Kong Harald farten med «Fram XV». Med 2. plass og seier i de to siste ligger laget igjen på 3. plass sammenlagt

Publisert

Det var en perfekt dag for seiling i farvannet uten for Hankø idag, men den tredje seilasen ble i friskeste laget for mange. I opptil 33 knops vind  ble det mange seilhavarier og båter ute av kontroll. Dette gjorde sine utslag på resultatøistene og særlig i den minste klassen  var det mye som skjedde. Flere kollisjoner inntraff med skader på båtene og en seiler ble også bragt til sykehus etter korsbåndsskade i kneet. Juryen har fått 5-6 protester å behandle før resultalistene er endelige.

Kong Harald og Framlaget behersket imidlertid forholdene til fullkommenhet og endelig lyktes det for «Fram XV» å sette konkurrentene skikkelig på plass. I den sjette seilasen var båten 47 sekunder fra seier, men uten brudd på et lensetakkel er det mye som tyder på at Kongen også ville ha vunnet denne. I den siste var det imidlertid ingenting som kunne stoppe Kongen som vant med 1 min 14 sekunder til gode på svenske «Condevor». Nå ligger «Fram XV» på bronseplass, men når dårligeste baneseilas kan strykes etter lørdagens ene baneseilas, vil den sjekkiske båten «Bohemia Express» gå forbi etter disk i den andre seilasen. Dermen kan han trekke fra 28 poeng, mens Kongen har 8. plass som dårligste plassering til nå.

Tyske «Beluga Sailing Team» med Chrstian Plump kan ingen rokke, mens kampen om sølvet kommer tkl å stå mellom finske «Alfa Romeo» og tsjekkerne. «Team Bergen» Sverre Valeur er nest best av nordmennene med på 5. plass sammenlagt.

I klasse 2 er det stadig tysk ledelse sammenlagt. «Chinook», Johann Friedrichsen vant 7. seilas og leder sammenlagt foran den lille Dehler 29 «Cala Ventinove» med Uwe Wenzel. Deretter kjemper fire norske båter om bronsen. «Extreme» Erik Kristiansen ligger på 4. plass etter 7, 1 og 3 i dagens seilaser. Deretter følger «Felicia» Eirik Brekke, «Aiming First» Trond Kristensen og «Hyak» Pål Kragerud.

Resultatlistene er uoffisielle og kan bli endret etter protestbehandling. se www.kns.no

Powered by Labrador CMS