Melleby seiler Volvo Ocean Race

Eivind Melleby blir den andre nordmannen på den nordiske Ericsson båten. Har drar til Alicante imorgen for å gjøre seg klar til den første etappen som starter lørdag

Publisert

Melleby har trent med Ericsson 3 den siste tiden båten hadde base på Lanzarote og han seilte også med båten fra Lanzarote til Alicante i september. Spekulasjonene gikk da på at den erfarne baneseileren skulle trå til under havneregattaene, først i fremt i Alicante sist helg.

Når er det imidlertid klart at Melleby går ombord for å seile den første etappen fra Alicante til Cape Town.

Eivind Melleby tar plassen til svenske Martin Strömberg på den første etappen fordi han skadet hånden under en treningsseilas i august.

- Det er selvfølgelig uheldig at Martin skadet hånden, slik at han ikke kan seile med oss på den første etappen. Martin har trent sammen med oss lenge, men med Eivind om bord styrker vi helt klart laget vårt på denne etappen. Han er en veldig dyktig rormann, og vår analyse av den første etappen fra Alicante til Cape Town viser at det vil komme veldig godt med, sier Anders Lewander, skipper på Ericsson 3.

Eivind Melleby er en av Norges mest talentfulle seilere og har utmerket seg i en rekke forskjellige klasser, inkludert Star, Melges 24, Laser og Europa jolle. Han tok bronse i Laser VM i 1995 og tidligere i år var han ranket som den 7. beste Star seileren i verden.

Han har allerede fått litt trening i VO70 seiling. I september var han med Ericsson 3 fra treningsbasen på Kanariøyene til Alicante, startbyen for Volvo Ocean Race. Det er en strekning på rundt 1000 nautiske mil som det tok fire døgn å fullføre. Etappen mellom Alicante og Cape Town er på 6500 nautiske mil og er beregnet å ta mellom 20 og 24 døgn.

- Jeg liker VO70ene fordi det handler mye om å seile på følelsen. På turen i september styrte jeg mest mulig for å få en følelse med båten, og det var enklere enn jeg hadde forestilt meg. Båten oppførte seg veldig pent og jeg gleder meg til å ta ut båtens potensiale, sier Melleby.

Melleby setter seg på flyet til Alicante i Spania onsdag og allerede lørdag går starten av første etappe av Volvo Ocean Race 2008-09.

Espen Guttormsen, generalsekretær i Norges Seilforbund og selv en erfaren VOR-seiler, er veldig fornøyd med at enda en nordmann får sjansen i jordenrundtseilasen.

- Melleby er en av Norges beste seilere og han kommer helt klart til å ha mye å bidra med i det nordiske laget til Ericsson Racing Team, sier Guttormsen.

Melleby går ombord i en båt som slten med kjølproblemer og som per dags dato ikke har fått godkjent målebrevet som VO70. Ericsson 3 er derfor idømt straff på ett plasseringspoeng på alle etappene og elle poengberegnede passeringer underveis, samt to plasseringspoeng i havneragattaene. Båten ligger dermed på siste plass, á poeng med det russiske laget, etter de to seilasene i Alicante.

Seilerne går imidlertid på regattaen med ett for øye,  å seile båten best mulig. Så får prosjektledere, jurister, desgnere og båtbyggere ta seg av de juridiske og tekniske spørsmål.

Powered by Labrador CMS