– Mer enn klar for å vinne

«Statsraad Lehmkuhl» har seilt seg opp fra tiende til andre plass. Kun «Radich» ligger foran.

Publisert

I PARADEN: Mannskapet på «Lehmkuhl» i paraden i Turku. T.h: Bergens-skuta vil kjempe til siste slutt om seieren. Begge foto: Lehmkuhl.

«Statsraad Lehmkuhl» er som sin konkurrent «Radich» godt i gang med Tall Ships Race (TSR), og mannskapet på Bergen-skuta er mer enn klar for å vinne racet, forteller sambandsansvarlig Roger Eliassen, som har sendt oss en rapport fra regattaen hvor de to norske skutene nå kniver helt i teten.

– Til tross for en sein ankomst til Turku gjorde vi nydelig shanty synging ved ankomst og fikk vært med på paraden. Her på båten under racet er det befalsskoleelever fra Sjøkrigsskolen, noen menige, to svenske kadetter og to finske kadetter, i tillegg til sivil besetning på rundt 20 personer som driver skuta.

Vårt første døgn har gått fort. Ved den første oppdateringen fra TSR var vi plassert som nr. ti, men etter en flott natt har vi tatt oss opp til en 2. plass, tett innpå vår største konkurrent «Christian Radich».

Ellers er stemningen om bord veldig bra, og alle virker som de trives. Med både svensker og finner som aldri har vært på seilskute før, og noen menige, har opplæringen gått veldig bra og fort.

Powered by Labrador CMS