Mesterne over mesterne

I 2014 var Kristoffer Spone utvilsomt årets NM-seiler, og det er han i år også – i alle fall når det gjelder kvantitet. Han seilte inn rekordmange seks NM-medaljer og tok bronse i mesternes mester. Når det kommer til kvalitet, ble han imidlertid slått av to seilere: Tim Sandberg og Pål Tønnesson.

Publisert Sist oppdatert

I 2014 var Express-NM det store mesterskapet med formidable 107 båter til start. I årets mesterskap i Stavanger var deltagelsen halvert, men 50 båter er likevel svært respektabelt og gjorde mesterskapet til årets nest største. Bare i ORCi-NM i Tønsberg deltok det flere seilere enn det var i Stavanger. Melges 24-NM ble, som i fjor, det tredje største mesterskapet når det kommer til antall seilere.

Årets nyhet var NM i shorthanded-seiling, og med over 40 påmeldte båter ble det sågar kåret to sett norgesmestre. I klassen for de største båtene vant Karl Otto og Magda Maren Book fra Åsgårdstrand gullet, men de måtte se seg slått av Claus Landmark. Han hadde imidlertid med seg en dansk seiler, og de kunne derved ikke motta gullet ifølge NM-reglene.

I den minste klassen seilte østfoldingene Magne Klann (Soon) og Karl-Einar Jensen (Moss) hjem gullet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her