Mesterne over mesterne

I 2014 var Kristoffer Spone utvilsomt årets NM-seiler, og det er han i år også – i alle fall når det gjelder kvantitet. Han seilte inn rekordmange seks NM-medaljer og tok bronse i mesternes mester. Når det kommer til kvalitet, ble han imidlertid slått av to seilere: Tim Sandberg og Pål Tønnesson.

Publisert Sist oppdatert

I 2014 var Express-NM det store mesterskapet med formidable 107 båter til start. I årets mesterskap i Stavanger var deltagelsen halvert, men 50 båter er likevel svært respektabelt og gjorde mesterskapet til årets nest største. Bare i ORCi-NM i Tønsberg deltok det flere seilere enn det var i Stavanger. Melges 24-NM ble, som i fjor, det tredje største mesterskapet når det kommer til antall seilere.

Årets nyhet var NM i shorthanded-seiling, og med over 40 påmeldte båter ble det sågar kåret to sett norgesmestre. I klassen for de største båtene vant Karl Otto og Magda Maren Book fra Åsgårdstrand gullet, men de måtte se seg slått av Claus Landmark. Han hadde imidlertid med seg en dansk seiler, og de kunne derved ikke motta gullet ifølge NM-reglene.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER