Mesternes mester

TRE SEIRE: Pia Dahl Andersen seilte inn til tre suverene seire og ledet klart etter de tre første flightene i mesternes mester.

Knock out fra unge 29er-seilere

Få hadde tippet at det unge 29er-laget til Pia Dahl Andersen skulle lede etter første dag av mesternes mester. Men det gjør de.

Publisert Sist oppdatert

Overraskelsen ble bare større og større etter hvert som seilasene i mesternes mester ble avviklet i Åsgårdstrand. Pia Dahl Andersen, Jeppe Nilsen, Vilde Pollen og Emil Dagsberg startet med å vinne sin første seilas.

– Moro med de unge seilerne, sa både tilskuere og konkurrenter etter seieren deres.

I andre seilas fulgte Pia og laget hennes opp med å vinne sin seilas suverent.

– Imponerende og kjempegøy, sa de samme da.

Men da de fire seilerne fortsatte med å vinne sin tredje seilas i samme stil, fikk mange hakeslepp. De fire seilerne slo rett og slett knock out på hele Norges seilerelite – det være seg landslagsseilere eller gamle ringrever. Etter tre runder ledet de suverent med fem poeng på neste lag.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

I TET: Pia Dahl Andersen og laget hennes (i hvit spinnaker) vant tre seilaser i suveren stil.

I den fjerde flighten ende de på femteplass, men de leder fortsatt etter at første dags seilaser er unnagjort – noe få hadde ventet og tippet på forhånd.

Lette forhold

Første dag av mesternes mester foregikk under lette forhold. 3–4 m/sek nordavind blåste det på regattabanen rett utenfor Åsgårdstrand. Vinden varierte i både retning og styrke og var utfordrende, men det var aldri vindstille. Helt på slutten av dagen dreide vinden mot sør og økte.

29 lag stilte til start, og nest best etter første dag er ORCi-laget som ble norgesmestre i år; Karl Otto Book, Maren Magda Book, Stain Østlund og Aage Hedegaard-Larsen. Den forhåndsannonserte favoritten, Kristoffer Spone og laget hans ligger på tredjeplass.

I morgen, lørdag, fortsetter de innledende seilasene frem til klokka 12:00 (start klokka 10), hvortetter de ti beste lagene går videre til en semifinale. Og kampen om de ti plassene kommer til å bli svært hard. Så langt er det mange unge lag som innehar de første plassene, mens forhåndsannonserte favoritter ligger bakpå. 

Fjerdeplassen etter første dag innehas av Mathias Berthet og laget hans, mens tvillingene Mats og Tomas Mathisen har anført 12,5 kvm-laget til en 5. plass. 

De regjerende mestrene fra Åsgårdstrand med Jostein Grødem i spissen ligger på den utsatte 10. plassen etter de fire første flightene, mens en veteran og forhåndsfavoritt som Kristian Nergaard ligger nede på 16. plass.

– Det er moro og gledelig å se hvordan de unge seilerne som satser på seiling imponerer i seilas etter seilas, sier Norges Seilforbunds nye generalsekretær, Per Christian Bordal.

I morgen, lørdag, er det varslet noe friskere forhold. 

Resultater etter 1. dag.

I morgen kan du følge seilas for seilas md tracking og resultatutvikling på SAP Analytics – og du får live-glimt og nyheter på Norges Seilforbunds Facebook-side.