Mesternes mesterskap for joller er avlyst

Mesternes mesterskap for joller er desverre avlyst da arrangørklubben måtte trekke seg fra mesterskapet, meddeler Norges Seilforbund.

Publisert

OVER: Ilustrasjonsfoto med Feva-joller i Tromsø, foto: arkiv/Tommy Haagensen.

I siste liten måtte arrangerende klubb trekke seg fra mesterskapet og NSF så seg nødt til å avlyse mesterskapet for joller i år. Mesternes mesterskap vil derfor i år som i fjor bli arrangert kun for kjølbåter.

–  Vi håpet at vi skulle få med oss alle jolleseilerne til Mesternes mesterskap i år, men desverre blir det ikke slik vi ønsket,  sier generalsekretær i NSF, Espen Guttormsen.

Mesternes Mesterskap vil i år bli arrangert 15.-16.oktober på Aker Brygge. Seilforbundet håper i år at alle klasseklubbene i kjølbåt vil legge sin årsavslutning til denne helgen, og at man sammen kan få til århundrets seilfest på lørdag 16. oktober.

NSF satser på at årets mesterskap skal bli et arrangement seilerne sent vil glemme, og har i den anledning brukt mye tid på å evaluere fjorårets mesterskap. Det vil bli gjort noen forandringer fra i fjor, og man vil prøve å tydeliggjøre reglementet litt bedre enn vi greide i fjor. Det seiles i år, som i fjor i 11 Meter, og NSF takker samtidig for kjempeinnsats og velvilje fra 11 Meterklubben.

 

Her er noen presiseringer:

– Er man vinner av flere klasser, stiller man i Mesternes Mesterskap for den første klassen man ble NM vinner av. Det vil da bli nr 2. i den klassen man ikke kan stille for som får muligheten til å delta.

– Det må være minimum 50% av det opprinnelige mannskapet som seilte  sammen under NM. I 2,4mR klassen må 50% av mannskapet komme fra 2,4 mR klassen.

– Det benyttes ikke klassens vektbegrensning ved et mannskap på 4 personer, men det vil tre i kraft med mannskap på 5 personer. Vektbegrensningen for 11 Meter er 360 kg.

– Det vil kun være 1 deltakerbåt fra hver klasse.

–Det vil bli fordelt 5 Wildcard.

Powered by Labrador CMS