Min største prestasjon som seiler, sier Nergaard

Dagens ene seilas i VM for Melges 24 ble avlyst og dermed ble gårsdagens resiultat stående. Kristian Nergaards sølvmedalje er et faktum!

Publisert

Kristian Nergaard med mannskap Harry Melges III, Johan Barne og Sigurd Hekk Paulsen har stått for en av sesongens beste norske seilprestasjoner da de sikret sølv i VM for Melges 24 som ble avsluttet idag.

Forholdene idag ble ganske håpløse og etter lang venting forsøkte arrangøren å sette igeng en seilas, men etter hvert ble også denne umulig å gjennomføre. Gårsdagens resultater blir derfor stående, med sølv og 9. plass til Norge, sistnevnte holdt også til seier i Corinthihan Division (amatørpuljen) til Øyvind Peder Jahre og mannskapet hans.

Kristian Nergaard var en glad mann da vi snakket med ham i ettermiddag.  - Dette er enda større enn VM gull i 5.5 meter, sier han. Vel og bra er det bra å vinne i den klassen, men dybden i konkurransen i Melges 24 er mye større. Særlig er Italienere utrolig gode, med betalte seilere i de beste båtene. Lønningene ligger her på mellom € 1000 og 1500 per dag. Det er en filosofi jeg ikke deler, sier Nergaard som kan glede seg over at seilere som Harry Melges III og Johan Barne er gamle venner og stiller opp for seilergleden. - Det betyr vel litt for seile CV også å gjøre det bra i Melges VM, sier Nergaard.

Kristian Nergaard som vant Mesternes Mester regatta ifjor, vier at man kan hevde seg i toppen selv om man er over 40 og er i krevende jobb ved siden av seilingen. Men han seiler jo endel.

Neste regatta er VM og Gullpokalseilaser i 5.5 meter som skal gå på Gardasjøen i september. Her skal han ha Peer Moberg og Petter Mørland Pedersen ombord. - Det kan bli tøft nok å vinne der, sier Nergaard. Med konlurranse fra finnen Kenneth Thelén og den svetsiske Starseileren Flavio Marazzi er det npk å bryne seg på i 5.5 meter også

Powered by Labrador CMS