Mistet NM-gull med utenlandsk mannskap

Christian Nygaards Drake-lag var best i helgens NM for Draker, men ble felt av nasjonaltetsregel.

Publisert Sist oppdatert

Årets norgesmesterskap for Draker ble avviklet på Hankø under vanskelige fohold med skiftende vind. Det førte til ujevn seiling med gode og mindre gode plasseringer for alle. Til slutt var det Terje Wang og mannskapet Peter Brandt jr. og Henrik Huitfeldt som ble stående igjen med best poengsum, men det var etter at Christian Nygaard som hadde en nederlandsk seiler med i besetningen, ble disket fra regattaen. 

Sølvet gikk til Kristoffer Spone, Lasse Berthelsen og Christen Horn Johannessen, mens hjemmefavoritten John Hatch og hans mannskap tok bronsemedaljene.

Været under mesterskapet var gjennomgående bra og arrangøren, Fredrikstad Seilforening, fikk ros for godt arrangement både på land og til vanns, men med bare 14. deltagere mister klassen sin NM-status til neste år.

Seniorer best

I klassemesterskapet for IOD, som gikk parallelt med Drake-mesterskapet, deltok 8 båter. Her var seniorene best. Jan Petter Røed og Fred. Olsen, begge godt oppe i åttiårene, var i en klasse for seg, men mellom dem skilte kun ett poeng i Røeds favør.