Moberg ni i VM

Finn Gold Cup, Finnjollenes VM, ble avsluttet med medaljefinale i Melbourne idag. Regattaen bekreftet at Peer Moberg er i rute mot OL.

Publisert

Det var langt fra OL forhold på VM banen utenfor Melbourne, med mye og skiftende vind. Men det var en viktig regatta med hele verdenseliten på plass. Og det var den siste sjansen for å nasjonskvalifisere seg til OL. Nå var imidlertid Norge allerede OL klare og med bronse fra prlve OL har også Peer Moberg OL biletten klar. Det  ar derfor herlig å kunne slå fast at Moberg er der han skal være på vei mot OL formen. Til tross for at han seilte under forhold han ikke hadde trent for, var han gjennom mesteparten av serien blant de ti beste og han kvaligiserte seg dermed til medaljefinalen som ble holdt idag. Der ble det 8. plass for nordmannen som dermed sikret 9. plassen sammenlagt.

Verdensmester ble ikke uventet briten Ben Ainslie foran den tidligere 49er seileren Dan Slater fra New Zealand. Bronsen gikk til den danske sekleren Jonas Høegh Christensen, mens svenske Johan Tillander ble nr. fem.

Powered by Labrador CMS