Mobil tracking i Shetland Race

Onsdag går starten på Sjøassistanse Bergen Shetland Race fra Marstein fyr utenfor Bergen. For første gang kan båtene følges på sin ferd over Nordsjøen via mobilen.

Publisert

Pressemelding:

Sjøassistanse Bergen Shetland er Norges største havseilas. De 37 båtene som er påmeldt kommer til å bruke godt over et døgn på turen over til Lerwick, Shetland.

 

De siste værmeldingene tyder på at det blir motvind og kryss i lett vind den første delen av de 180 nautiske milene.

 

Nytt av året er at de som sitter hjemme kan følge regattaen via sine mobiler. Telenor Maritime Radio har laget en mobil løsning på trackingen av alle båtene som kommer i tillegg til trackingen som også kan følges på hjemmesidene til Telenor Maritim Radio.

 

Varm mottakelse lokker

– Sjøassistanse Bergen Shetland Race er en av de ytterst får skikkelige havregattaene i Norge og vi ser hvert år at seilerne stadig kommer tilbake til startlinjen. Utfordringen med å krysse Nordsjøen og gleden av å gå i mål på en helt ny kyst er mye av det som trekker, men også den utrolig vennlige mottakelsen vi får hvert eneste år i Lerwick er nok også med å gjøre dette til en fantastisk opplevelse, sier Andre Farstad, leder for regattaen, og fortsetter;

 

– Det at vi nå også har fått på plass en mobil trackingløsning gjør at seilasen også blir spennende for de som sitter hjemme. Nå kan de følge regattaen uanset hvor de er nærmest kontinuerlig.

 

Slik gjør du

For å følge båtene må man sende en sms med kodeord mradio til 2242. Da kommer man inn på mobilportalen til regattaen og kan følge racet der.  Der vises båtene 1-9 på kartet, med tilhørende detaljer nederst på siden, også andre båter i nærheten vises (fra plass nr ti og utover) men da uten plassering og detaljer.

 

De som vil ha oppdateringer sendt til seg kan abonnere på SMS oppdateringer for den båten de vil følge. Da får de oppdatering tre ganger i døgnet.

–  Vi så potensialet til å få denne regattaen over på mobil og det skal bli veldig spennende å følge båtene når informasjonen kommer til meg uansett hvor jeg er, sier Tore M Nygaard, Kystradiosjef hos Telenor Maritim Radio.

 

Største i Nordsjøen

Sjøassistanse Bergen Shetland Race er den største og mest suksessrike Nordsjø-regattaen og den arrangeres av Hordaland Seilkrets i samarbeid med Lerwick Boating Club of Shetland. Opp gjennom årene har tusenvis av seilere fått sin ilddåp i havseiling i denne regattaen. I år starter den 16. juni fra Korsfjorden og tar seilerne over Nordsjøen til Lerwick på Shetland. Retur er 21. juni.

Les mer her.

 

 

Powered by Labrador CMS